Luottoa yritykselle

Usein yritystoiminnassa tarvitaan luottoa. Varsinkin uutta yritystä perustaessa luoton ottaminen on yleensä välttämätöntä. Myös investoinnit, nopean kasvun tavoittelu tai kausivaihtelut tuovat yritykselle luottotarpeita.

Luottoa yritykselle voi hakea kuka tahansa yritysmuodosta riippumatta, kunhan muutamat asiat ovat kunnossa. Myös toiminimellä toimiva voi hakea luottoa.

Mitkä ovat yritysluoton ehdot?

  1. 18 vuoden ikä

Luottoa yritykselle voivat hakea kaikki aikuiset eli 18 vuotta täyttäneet yrittäjät.

  1. Suomen kansalaisuus

Suomalaisilla lainantarjoajilla on aina lainan myöntämisen edellytyksenä se, että hakija on Suomen kansalainen. Pysyvät osoitetiedot on oltava Suomessa. Jos yritysluoton tarvitsija ei ole suomalainen, niin lainan hakeminen ulkomailta on mahdollista.

  1. Ei luottohäiriömerkintöjä

Yritysluottojen edellytyksenä on se, että yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä eikä verovelkarästejä. Luottojen myöntäjät tekevät luoton hakijoille aina luottotarkastuksen.

Pankkilainat

Pankit myöntävät yrityksille yritysluottoja. Aiemmin pankit olivat ainut paikka, mistä yritykset pystyivät hakemaan lainaa. Pankki edellyttää lainansaantiin yleensä tilinpäätöstietoja sekä omaisuutta, joka kelpaa luoton vakuudeksi. Omaisuuden täytyy olla yrityksen omistamaa maa-aluetta tai kiinteistöä. Nykyään pankit säätelevät yritysten rahoittamista melko paljon ja vuoden 2007 finanssikriisi lisäsi sääntelyä edelleen. Yrittäjien on joskus vaikeaa ymmärtää tätä asiaa, että minkä takia hyvän tulevaisuuden omaavaa yritystä ei haluta rahoittaa. Tämä on kuitenkin pankkitoiminnan tämänhetkinen toimintatapa.

Yritysluotot netistä

Nykyisin edellä mainituista syistä johtuen pankkien rinnalle on tullut paljon vaihtoehtoisia lainantarjoajia ja lainan hakeminen netistä on yhä yleisempää. Luoton hakeminen netistä on todella helppoa ja lainaa voivat hakea kaikenlaiset yritykset nopeasti ilman ylimääräistä paperityötä.

Luottoa voi saada jopa ilman vakuuksia, ilman pääomaa sekä ilman takaajia. Rahoitusyhtiöt myöntävät yritysluottoja omalla riskillään ja usein yritys saa luoton tililleen jo saman päivän aikana.

Yritysluotto netistä voi olla hyvä ratkaisu silloin, kun pankki ei myönnä lainaa. Luotto voi olla tarpeen myös silloin kun yrityksellä on tiedossaan saatavia, mutta yritys tarvitsee kuitenkin rahaa heti. Erilaiset laskut rahaksi -palvelut sekä myyntisaatavien myyminen ovat yleistyneet.

Yritysluottojen korot

Yritysluottojen korot riippuvat paljon siitä, että millainen luotto on kyseessä. Jos kyseessä on nopea yrityspikavippi, niin korko on paljon suurempi kuin kymmenen tai sadan tuhannen yritysluotossa. Kaiken kaikkiaan luottokorkojen vertailu on kannattavaa, sillä lainamarkkinoilla on hyvin paljon erilaisia toimijoita.

 

 

Kategoria(t): Raha ja talous. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *