Lounas Helsingin keskustassa: 7 suosikkipaikkaa

Oma työpaikkani on aivan Helsingin ydinkeskustassa, rautatieaseman tuntumassa. Siten keskustan lounasravintolat ovat tulleet vuosien varrella erittäin tutuksi. Kuitenkin lähes joka viikko keskustelemme siitä, muistaisiko kukaan jotakin uutta lounaspaikkaa.

Tämä juttu toivottavasti antaa uusia ideoita niille, jotka etsivät lounaspaikkaa!

Useimmiten hotellien ravintolat ovat suhteellisen kalliita, eikä niiden laatu kuitenkaan ole erityisen kummoinen. Vaikkapa Cumulus-hotellien Huviretket kannattaa kiertää kaukaa silloinkin, kun on päätynyt majoittumaan johonkin kyseisen ketjun edulliseen hotelliin Helsingin keskustassa.

Vieraspaikkakuntalaisenkin on aina helppoa löytää Helsingistä ruokaa. Kuitenkin lounaspaikkojen taso vaihtelee suuresti — eikä kaikkialla lounassetelin hinnalla saa varsinaisesti mieleenpainuvaa ateriaa. Toisaalta sitä tuskin kovin moni odottaakaan.

Varsinkin lomalaista ajatellen päätin esitellä tässä artikkelissa seitsemän suosikkiravintolaani lounaspaikaksi. Illalla menisin todennäköisesti syömään johonkin aivan muualle, mutta näistä paikoista saat varmasti kohtuuhintaisen aterian, jonka laatu on yleensä riittävän hyvä.

Itse olen käynyt kaikissa näistä paikoista lukuisia kertoja, todennäköisesti ruoka kelpaa sinullekin.

  • Happiness on edullinen, thaimaalaista buffet-ruokaa läpi päivän tarjoava ravintola Kaisaniemen metrotunnelissa. Happinessin lounas irtoaa mukavasti lounarin hinnalla, ja 80 sentin lisämaksusta thairuokaa saa täydentää myös sushi-pöydän antimilla. Kolkko ympäristö ei onneksi estä ruokaa maistumasta erinomaiselta, ja Happiness onkin saavuttanut suuren suosion lähikortteleiden työntekijöiden keskuudessa.
  • Mount Everest on yksi kaupungin monista nepalilaisravintoloista. Se sijaitsee kansallisteatterin vieressä, ja kesäaikaan ravintolalla on myös terassi. Mount Everestissä olen itse pitänyt tapana syödä kasvislounaan — varsinkin erilaiset pinaattiruuat perinteisestä palak paneer -annoksesta alkaen ovat olleet mainioita.
  • Leonardo sijaitsee suoraan rautatieaseman pääsisäänkäyntiä vastapäätä. Leonardon lounaat usein ovat hiukan peruslounasseteliä kalliimpia, joten lounaria täytyy yleensä täydentää kolikolla tai parilla. Itse syön Leonardossa tavallisesti joko lounassalaatin tai pizzan — molemmat ovat olleet hyviä.
  • Maya sijaitsee Mount Everestin tavoin kansallisteatterin vieressä. Maya yrittää olla lattariravintola, vaikka sen latinalaisamerikkalaisuus on usein hiukan hakusessa. Tavallisesti tyydyn Mayassa keittolounaaseen, koska paikan salaattipöytä erottuu edukseen useimmista kilpailijoista.
  • Pizza Hutin lounasbuffet on varsin hyvä: saat syödä pannupizzaa ja salaattia niin paljon kuin sielu sietää. Lisähintaan saat lautasen lisäksi täyttää myös limsalasin tai jälkiruokakulhon jäätelöllä. Pizza Hutin pizzat eroavat edukseen esimerkiksi Raxin vastaavanlaisesta ahtamaislounaasta.
  • Espresso Edge on pieni kahvila Liisankadun Kaisaniemen puoleisessa päässä. Espresso Edgen sandwichit ovat erittäin täyttäviä ja sopivat mainiosti isompaankin lounasnälkään. Kahvilassa on usein runsaasti yliopistolaisia tankkaamassa kofeiinia tai leipiä. Pisteet Espresso Edgelle!
  • Factory on Aleksi 13:n kahvila. Factory on suhteellisen suosittu työkavereiden keskuudessa. Varsinkin torstaisin jäätelö ja letut houkuttelevat toimiston väkeä vähän pidemmälle kävelyretkelle. Lounasbuffet ei kuitenkaan ole erityisen hyvä, ja iltapäivällä salaattitiskin valikoimakin on ollut hiukan nahistuneen oloista.
Kategoria(t): Matkailu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *