Lasten turvallisuus: Lastentarvikkeiden hankinta

Nukkuva vauvaKun perheeseen syntyy uusi jäsen, tulee tarve hankkia paljon tarvikkeita uudelle perheenjäsenelle. Ensimmäisenä hankintalistalla ovat vauvanvaatteet, vaipat, mahdollisesti turvakaukalo autoon, lastenvaunut ja muut hoitotarvikkeet. Investoitava summa on suuri ja yleensä on pakko tinkiä jostain. Ennen tinkimistä kannattaa kuitenkin miettiä, olisiko kuitenkin parempi jättää tinkimättä. Kun tingitään hinnasta, tarkoittaa se myös laadusta tinkimistä.

Hyvin usein tapahtuu pysäyttäviä onnettomuuksia, joissa välinerikko on aiheuttanut joko vauvan loukkaantumisen vakavasti tai johtanut jopa kuolemaan. Varoittavana esimerkkinä onnettomuus huhtikuussa 2011, jossa viiden kuukauden ikäinen vauva kuoli ikävästi lastenvaunujen jarrujen petettyä.

Osta käytetyt lastentarvikkeet varauksella

Kierrättämistä kannattaa suosia, mutta kannattaa harkita mitä tarvikkeita ostaa käytettynä. Esimerkiksi lastenvaatteet on järkevää ostaa käytettynä, koska niitä joutuu uusimaan koko ajan lapsen kasvaessa. Käy kalliiksi ostaa koko ajan uusia vaatteita, kun uudenveroisessa kunnossa olevia, vähän käytettyjä vauvanvaatteita myydään esimerkiksi netissä useammassakin paikassa.

Uusia lastenvaunujaMyös syöttötuolit ja pinnasängyt voi hyvin mielin ostaa käytettynä, koska niiden yksinkertaisesta rakenteesta näkee, ovatko ne kunnossa.Vaikka turvakaukalo ja lastenvaunut ovatkin kalleimpia investointeja, niin niitä ei välttämättä kannata käytettynä ostaa. Kummassakaan tapauksessa tuotteen historiasta ei voi olla varma, jolloin tuotteen todellisesta kunnostakaan ei ole varmuutta. Toki jos lastenvaunut tai turvakaukalon ostaa ystävältä, on turvallisempaa luottaa tuotteen historiaan.

Jos turvakaukalo on ollut onnettomuudessa, se ei suojaa lasta enää sille tarkoitetulla tavalla. Turvakaukalon suojaava rakenne on saattanut vaurioitua, vaikka ulkoisia vaurioita ei olisi havaittavissakaan. Käytetyissä lastenvaunuissa taas saattaa piillä näkymättömiä vikoja, kuten rakenne-, akseli- tai jarruvikoja.

Osta tarvittaessa käytettynä

  • vaatteet
  • syöttötuoli
  • pinnasänky
  • hoitopöytä
  • muut tarvikkeet, joiden tarkoitus ei ole turvata vauvaa

Osta uutena

  • lastenvaunut
  • turvakaukalot
  • muut turvallisuustuotteet

Testaa uuttakin tuotetta ennen ostoa

Mahdollisuuksien mukaan kaikki uutenakin ostettavat tuotteet kannattaa testata lapsella. Lisäksi turvakaukaloa ostettaessa tulee kaukaloa testata omaan autoon, jotta varmistutaan istuimen soveltuvuudesta kyseiseen automalliin. Kaikkia turvakaukaloita ei nimittäin saa asennettua jokaiseen automalliin.

Jos tilaat lastentarvikkeet netistä niin, kannattaa varmistua siitä, että tuotteet voi palauttaa tai vaihtaa ilman kuluja.

Oliko artikkelista sinulle hyötyä? Jätä kommenttisi ja palautteesi alla olevaan kommenttilaatikkoon!

Kategoria(t): Elämäntilanne. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *