Hoida lämpökuvaus kunnolla

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-facade-terrace-modern-building-image32332896Lämpökuvauksella mitataan kohteen pinnasta lähtevää lämpösäteilyä.

Selkeä ja havainnollinen kuva mittaustiedoista voidaan muodostaa lämpökameran avulla.

Lämpökuvaus yhdistettynä  laajaan korjausrakentamisen- sekä ylläpidon erikoisosaamiseen mahdollistaa kattavat, tarkat ja helposti hyödynnettävät lämpökuvausraportit.

Lämpökuvauksella voidaan selvittää LVIS-laitteiden toimintaa

Lämpökuvauksella voidaan selvittää nopeasti ja rakenteita rikkomatta rakennuksen ulkovaipan viat ja puutteet, vaipan ilmavuodot, lämmöneristyksen kunto ja tasaisuus sekä kylmäsillat. Lämpökuvauksella voidaan myös tarkastella LVIS-laitteiden toimintaa sekä paikantaa kosteusvaurioita tietyin edellytyksin.

Lämpökuvaus korjausrakentamisessa

Lämpökuvauksella pystytään kattavasti kartoittamaan rakennuksen kunto ja korjaustarve ennen suuria remontteja. Tällöin korjaustoimenpiteet pystytään kohdentamaan oikein ja vältytään lisäkustannuksilta.

Lämpökuvaus uudisrakentamisessa

Lämpökuvaus on erinomainen työkalu uudisrakentamisen laadunvarmistuksessa. Mittaustulokset voidaan tarvittaessa analysoida paikan päällä. Jo rakennusvaiheessa havaittujen vikojen korjaaminen on halvempaa ja helpompaa.

Lämpökuvat tulee myös tulkita oikeaoppisesti.

Yleistä lämpökuvauksesta

Lämpökuvaus on ainetta rikkomaton rakentamisen laadun sekä rakennuksen kunnon tutkimusmenetelmä. Lämpökuvauksella pyritään paikantamaan kiinteistön rakenteiden vikoja, kuten eristevikoja, kylmäsiltoja, ilmavuotoja. Lämpökuvauksella on myös mahdollista tietyin edellytyksin paikantaa kosteus ja homevaurioita. Lämpökuvaus on nopea ja edullinen tapa tutkia ja löytää energiahävikkiä aiheuttavat, asumisviihtyvyyttä alentavat ja kosteus- sekä homeriskejä aiheuttavat vikakohdat.

Millaisia vikoja rakennuksessa voi olla

Hallitsemattomat ilmavuodot ovat lämpökuvauksen yleisimpiä paikannettavia vikoja. Ilmavuodot lisäävät kiinteistön energiankulutusta olennaisesti sekä aiheuttavat vetoa. Lisäksi jos kosteaa sisäilmaa pääsee vuotamaan rakenteisiin syntyy kosteus- ja homevaurio riskejä. Jos taas ulkoilma vuotaa rakenteiden läpi hallitsemattomasti, aiheuttaa se asumisviihtyvyyttä alentavaa vedon tunnetta, joka yleensä pyritään poistamaan lämmitystä lisäämällä, jolloin energiakulutus kasvaa. Sisätiloihin vuotava ilma saattaa myös tuoda mukanaan ulkoilman ja rakenteiden epäpuhtauksia.

Lämpökuvauksella voidaan myös selvittää vesipattereiden ja putkistojen tukkeumia, termostaattien toimivuus sekä lattialämmitysputkien sijainti.

Korjaustyöt ovat kustannustehokkaita

Lämpökuvaksen pohjalta tehdyt korjaustyöt maksavat lämpökuvavauksen takaisin lyhyessä ajassa. Lämpökuvauksella säästetään myös aikaa, kun korjaukset voidaan kohdistaaa tarkasti oikeisiin paikkoihin, eikä turhaan esimerkiksi avata kiinteistön kunnossa olevia rakenteita.

Kategoria(t): Remontointi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *