Laattojen asennus – Graniittilaatat

Graniitista valmistettujen laattojen asennus vaatii hieman valmisteluja ennen itse asentamisen aloitusta. Tämä johtuu siitä, että graniittilaatat ovat saattaneet valmistus- ja kuljetusprosessin aikana kärsiä. Ennen kuin laattojen asennus alkaa, kannattaa varmistua siitä, että laatoissa ei ole suuria kokoeroja. Jotkut laatat saattavat esimerkiksi olla toisia paksumpia, jolloin graniittilaatat eivät asetu tasaisesti asennettavalle pinnalle. Jotta turhalta ja suuremmilta vahingoilta vältyttäisiin, kannattaa tarkistus tehdä ennen kuin on liian myöhäistä.

Laastin levitys ja laatan asennus

Laatat asennetaan normaalia saneeraus- tai klinkkerilaastia käyttäen. Paras alusrakenne laatoille on betoni. Lisäksi alustan tulee olla tasainen ennen laattojen asennusta.

Kun laattojen asennus koskee maksimissaan 15 millimetrin paksuisia ohutlaattoja, asennuspintaan levitetään noin viiden millimetrin paksuinen laastikerros. Levittämisen jälkeen laastikerros urautetaan harvapiikkisellä laastikammalla. Kun laastikerros on urautettu, naputellaan laatta paikoilleen varovasti esimerkiksi vasaran kumivarrella tai kumivasaralla.

Laattojen väliin tulee jättää vähintään 2 millimetrin kokoinen sauma. Normaalisti saumausleveys on noin 2-5 millimetriä. Saumalaastin tulee tunkeutua sauman pohjaan saakka parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Tästä syystä liian kapea sauma on huono vaihtoehto.

Kategoria(t): Rakentaminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *