Kuvauksellinen loma

Lomat alkaa olla lomailtu ja on aika palata sorvin ääreen. Työt tai opiskelut alkavat painaa päälle ja intoa työtekoon on vaikea löytää. Vaikka tunnelmat olisivatkin apeat, ei lomatunnelmaa kuitenkaan sovi unohtaa liian nopeasti. Työtä puurtaessa pienetkin piristykset helpottavat päivän kulumista ja mukavat muistot lomalta saavat mielen virkistymään.

Koska loman mukavat muistot katoavat verkkokalvolta aivan liian nopeasti, on hyvä virkistää mielikuvia.

Valokuvat muistuttavat menneestä

Onneksi jo vuoden 1826 tietämillä ranskalainen keksijä Nicéphore Niépce kehitti ensimmäiset valokuvat. Niistä sai alkunsa teknisten mullistusten sarja, joka on tähän päivään mennessä johtanut huimiin ominaisuuksiin omaaviin digitaalikameroihin.

Vaikka menneiden muistelemisesta aina varoitetaan, ei hyvistä hetkistä pidä päästää irti. Valokuvat ovat mainio tapa palauttaa mieleen niitä mahtavia hetkiä, joita sai viettää ystävien ja perheen seurassa keskellä kesää tai raikasta talvea. Ja jotta valokuvat eivät jäisi pelkästään kameran muistikortille, on parhaat niistä hyvä teettää paperille tai kankaalle.

Pienet kuvat paperille

Ifolor on yksi Suomen suosituimmista kuvapalveluista, josta omat kuvat saa nopeasti ja vaivattomasti postiluukkuun pienillä kustannuksilla.

Kuvan tarkkuudesta ja laadusta riippuen valokuvan paperikoon päättäminen on ensisijaista. Pienimmillään normaaleita valokuvia saa kymppikuvina, joiden leveys lyhyemmältä sivulta on 10 cm. Peruskuvista suurin mahdollinen vaihtoehto yleisesti on 20 cm leveä kuva.

Normaalien valokuvien lisäksi voit koota itsellesi käsitekoisen kuvakirjan tai kalenterin, joihin kaikki kuvat ovat omista albumeistasi. Valokuvausliike hoitaa kuvien optimoinnin julkaisuun sopiviksi ja lähettää valmiin paketin postissa nopeasti.

Suuremmat kuvat kankaalle

Suurempien valokuvien konkreettiseen teettämiseen oikea vaihtoehto on paperin sijaan suuret canvas-taulut, joita tarjoaa esim. Topmainos.

Canvas-taulut ovat aitoja sisustuselementtejä ja niitä voi saada jopa 1,5m korkuisina ja 10 m leveinä otoksina. Näin isoa teosta teetettäessä kuvalaatuun kannattaa kiinnittää suurta huomiota. Normaali pokkarin tarkkuus ei millään riitä kovin suuren taulun muodostamiseen tarkasti ja ammattikamerallakin kuvatessa täytyy otoksen olla hyvin onnistunut.

Canvas-tauluja saa erilaisilla ominaisuuksilla. Jos mukaan haluaa kehykset, niiden paksuus ja kiilapuiden pituudet määrittelevät paljon lopputuloksen onnistumista. Puumateriaalin tulee olla laadukasta tai taulu alkaa vääntyillä ikävästi. Kankaan materiaali on kuitenkin ehkä vielä tärkeämpi kuvan onnistumisen kannalta. Sen tulisi olla värit hyvin toistavaa, mutta myös likaa hylkivää ja paloturvallista materiaalia. Kankaan päälle voidaan halutessa suihkuttaa lakkapinnoite, joka parantaa värien loistoa ja luo kuvalle suojaa uv-säteiltä.

Jos et ole pitkien etsintöjen jälkeenkään löytänyt itsellesi juuri sitä oikeaa sisutuselementtiä seinälle ja haluat ikuistaa oman otoksesi itsesi ja jälkipolviesi ihasteltavaksi, on canvas-taulu oikea ratkaisu. Taulujen hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä myös suurmarkettien massatuotetuille yksilöille, joissa suuri osa hinnasta muodostuu tekijänoikeusmaksusta. Omaa taulua teetettäessä rahaa kuluu pelkästään taulun materiaaleihin ja musteisiin. Saat samalla kertaa juuri sellaista, kun haluat ja edulliseen hintaan.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *