Korjausrakentamiseen tarvitsee joskus rakennusluvan

Hyödyllistä tietoa saneerausta harkitsevalle.

Korjausrakentaminen eli saneeraus tarkoittaa kiinteistön muuttamista niin, että se vastaa paremmin käyttötarkoitustaan tai turvallisuus lisääntyy. Korjausrakentaminen on urakka, joka tehdään kerralla loppuun.

Tiedosta, että kiinteistöä ei tarvitse alkaa saneerata, vaikka se ei vastaisi nykypäivän määräyksiä, jos se on rakennusajankohtansa säädösten mukainen. Korjausrakentamisenkin on täytettävä vain kiinteistön rakennusajankohdan vaatimukset.

Jos korjausrakentamista tehdään kiinteistön turvallisuutta ajatellen, kannattaa tietysti mahdollisimman paljon säädöksiä ottaa huomioon ja korjata kerralla hyvin. Jos rakennuksen käyttötarkoitusta muutetaan todella paljon, voi olla, että siitä on samalla tehtävä nykystandardien mukainen.

Rakennusluvan vaatii sellainen korjausrakentaminen, joka

  • on verrattavissa rakennuksen rakentamiseen
  • tuo lisää tilaa tai jos rakentaa uuden kerroksen
  • voi vaikuttaa kiinteistön käyttäjien turvallisuuteen tai terveyteen
  • muuttaa paljon rakennuksen tai sen osan käyttötarkoitusta

Ennen saneerausta on tehtävä hankesuunnitelma, josta käy ilmi hankkeen tarkoitus, toteutustapa, kesto ja kustannusarvio. Hankesuunnitelma ja korjausrakentaminen vaativat varmaa ammattitaitoa. Älä siis yritä itse, jos et tiedä, mitä teet. Asiantuntijoita on tarjolla paljon ja heidän palveluitaan kannattaa kilpailuttaa.

Kategoria(t): Rakentaminen, Remontointi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *