Koiratarvikkeet katsastuksessa

Talvi on vaikeaa aikaa varsinkin pienille koirille. Jotta talvesta selvittäisiin kunnolla, niin koiratarvikkeet tulee olla kunnossa. Pienten koirien tassut joutuvat erittäin koville, jos niitä ei suojaa oikeaoppisesti, sillä ne ovat aina ulkoillessa kontaktissa kylmään ja koleaan maamateriaan.

Koiratarvikkeet tulee myös olla koiralle sopivat. Kun välineet ovat oikean kokoiset, koira pystyy helposti liikkumaan ne päällä ja se ei tunne oloaan epämukavaksi.

Jos koiralla on lyhyt karva, tulee ottaa huomioon myös muut koiran vaatteet. Lyhytkarvaisella koiralla takki on ehdoton, sillä ei karvaton ihminenkään ilman takkia ulkona halua hillua kovilla pakkasilla. Ei kyllä karvainenkaan ihminen siellä kauaa takitta viihdy.

Pitkä karva ei aina takaa sitä, että koira pärjäisi ilman takkia tai muita tamineita. Vaikka koiralla on pitkä karva, niin karvan lämmöneristyskyky saattaa olla huono. Esimerkiksi villakoiralla on tuuhea karvoitus, mutta johtuen karvan koostumuksesta, se ei eristä lämpöä niin paljoa, että koira pärjäisi ilman koiravarusteita.

Kategoria(t): Eläimet ja lemmikit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *