Kilpailuta sähkösopimus

Sähkön hinta nousee nousemistaan, ja aikajoin oma sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa. Sähkön kilpailutus käy nykypäivänä hyvinkin helposti, sillä netti on täynnä vertailusivustoja, joilla voi suoraan verrata kaikkia sähköntarjoajia ja heidän tarjoamiaan sähkösopimuksia.

Paljon puhutaan myös siitä, kannattaako ottaa kiinteähintainen ja määräaikainen sähkösopimus, vai kenties toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Määräaikaisessa sopimuksessa on hyvät ja huonot puolet. Sekä hyviin että huonoihin puoliin kuuluu juurikin kiinteä sähkön hinta. Määräaikaisessa sopimuksessa sitoudutaan yleensä 2 vuodeksi samaan sähkön hintaan.

Moni pelkää, että sähkön hinta laskee heti, kun määräaikainen sähkösopimus on allekirjoitettu. Jos kuitenkin palataan todellisuuteen ja kysytään, milloin sähkön hinta on viimeksi laskenut? Voidaankin siis sanoa, että kannattaa ottaa määräaikainen sopimus kiinteällä sähkön hinnalla, sillä lähivuosina sähkön hinta ei tule ainakaan laskemaan. Kilpailuta sähkösopimus ennen määräaikaisen sopimuksen ottamista.

Sähkön kilpailutus kannattaa siis tehdä määräaikaisten sähkösopimusten perusteella. Vaikka hinta saattaa joillain yhtiöillä olla hieman alempana toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa, niin uhkana on sähkön hinnan nousu lähitulevaisuudessa.

Siis kilpailuta sähkösopimus!

Kategoria(t): Raha ja talous. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *