Kawasaki moottoripyörät

ZX10RKawasaki on Japanilainen moottoripyörävalmistaja, joka on tehnyt pyöriä moneen käyttötarkoitukseen jo 50-luvulta asti. Kawasaki valmistaa myös muita tuotteita kuten lentokoneita, helikoptereita sekä teollisuusrobotteja, mutta Suomessa merkki tunnetaan erityisesti juuri moottoripyöristä. Merkin moottoripyörillä on melko ”kisainen” maine, ja esimerkiksi Kawasaki Z10-R onkin luonnehdittu olevansa luokkansa ratakelpoisimpia laitteita. Mutta kuten jo aiemmin mainittiin, valmistaa Kawasaki monenlaisia pyöriä moniin eri tarkoituksiin. Omat kokemukseni Kawasakeista on motocross maailmasta. Kaksi kyseessä olevan merkin motocross pyörää omistaneena, voin sanoa, että ainakin tuohon käyttötarkoitukseen on Kawat, kuten piireissä puhutaan, mainioita laitteita.

Suomessa Kawasaki merkkisiä pyöriä on myyty jo vuosikymmeniä. Yksi pitkän historian kerännyt Kawan malli on Z-sarja. Z on ollut tuotannossa 70-luvulta asti ja nykypäivänä maailmanlaajuisesti myydyin Kawa on Z1000. Yhtä 80-luvun alkupuolen Z750 Spectreä olen ajanut ja mukavalta laitteelta vaikutti, itse asiassa ikäänsä nähden hyvinkin mukavalta laitteelta. Se, mitä haluaisin koeajaa, on tuo jo aiemmin mainittu ZX-10R. Uudessa ZX-10Rssä on tehoa yli 200 hevosvoimaa, kuitenkin ajokunnossa olevan laitteen painon jäädessä alle 200 kilon. Käytännössä kuskin kanssa yhdistelmän paino on jotain 250 ja 300 kilon väliltä, mutta silti jokaista liikuteltavaa painokiloa kohden on lähes yksi hevosvoima. Uskoisin voiman tunteen olevan jotain hyvin mielenkiintoista.

Kawasaki pyöriä Suomessa myy ja huoltaa useat liikkeet, mutta Jyväskylän seudulla perinteinen Kawasakeja myyvä ja huoltava liike on Kuvan moottoripalvelu. Kawasaki moottoripyörät kannattaakin hankkia tuosta liikkeestä, koska sieltä saa asiantuntevaa palvelua oikean pyörän valinnassa. Voin suositella, eli ei muuta kuin pyöräkaupoille ja kesä toden teolla käyntiin.

 

Kategoria(t): moottoripyörät, Vapaa-aika. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *