Kansainvälinen Dubai

DubaiDubai on yksi seitsemästä emiraatista jotka yhdessä muodostavat Yhdistyneet Arabiemiraatit. Dubai on kehittynyt ja kasvanut käsittämättömällä tavalla viimeisen vuosikymmenen aikana erityisesti turismin ja kaupan aloilla. Aavikon keskellä sijaitsevassa kaupungissa on mahtava infrastruktuuri – 12-kaistainen Sheikh Zhayedin moottoritie kiitää käytännössä koko emiraatin halki ja julkiset kulkuvälineet metroyhteyksineen ovat Lähi-idän huippua.

Persianlahdesta etelään Arabian niemimaalla sijaitsevan Dubain vauraus ei perustu öljyntuotantoon, vaan Jebel Alin vapaasatama-alueelle, turismille ja kiinteistökaupalle. Öljyntuotannon osuus bruttokansantuotteesta on vain noin 6%. Vuonna 2007 Dubai oli maailman 8. vierailluin kaupunki.

Länsimaisen henkilön silmin Dubai vaikuttaa hyvin epäarabialaiselta, suorastaan länsimaiselta yhteiskunnalta. Lähi-idän puitteissa voidaan Dubaita pitää hyvinkin liberaalina, mutta islam kuitenkin näkyy arkipäivässä. Se on hyvä pitää mielessään asioidessaan.

Dubaissa asukkaita on noin 1,3 miljoonaa, ja jopa 80 % heistä on ulkomaalaisia. Suurin osa työläisistä, jotka ovat mahdollistaneet uusien pilvenpiirtäjien nousun päivästä toiseen, ovat aasialaisia, ja heidän elinolonsa ovat olleet ihmisoikeusjärjestöjen kritiikin kohteena.

Päälle päin Dubai on supermoderni lasinen kaupunki, jonka taivaanranta hakee vastaistaan. Vuonna 2010 avattu Burj Khalifa –pilvenpiirtäjä on maailman korkein rakennelma, korkeutta sillä on 828 metriä. Burj Khalifan hissit kulkevat jopa 64 km/h. Jos olet unelmoinut 160. kerroksessa asumisesta, kyseisessä rakennuksessa on sekin mahdollista.

Ostosparatiisi

Yksin Dubaissa on yli 70 ostoskeskusta. Niistä ehkäpä kuuluisin on maailman 7. suurin ostoskeskus, 1200 kaupan Dubai Mall. Paikallisissa soukeilla, eli arabialaisilla toreilla tai kauppa-alueilla liikkuu hurja määrä kultaa, timantteja ja muita ylellisyystuotteita.

Kategoria(t): Matkailu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Kansainvälinen Dubai

  1. Dubaissa jo kolme kertaa sanoo:

    No kyllä näin on, Dubai on ihan mahtava kaupunki ja itse olen käynyt siellä jo muutamia kertoja. Dubaista on kirjoitettu monia hyviä juttuja ja vinkkejä ja törmäsin pariin hyvään sivustoon kun etsin Dubaista tietoa. Yksi hyvä oli Wikipediassa http://fi.wikipedia.org/wiki/Dubai oleva artikkeli ja hotelliarvostelut kannattaa ehdottomasti katsoa Tripadvisorista ennen kuin varaa hotellin. Törmäsin myös hyvään suomalaiseen matkailusivustoon: http://www.hiekkarannat.com/dubai-city kun etsin tietoa Dubaista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *