Kahvin terveysvaikutuksia

http://www.dreamstime.com/stock-photos-coffee-bun-image16805163Kahvinjuonti on tyypillinen suomalainen tapa. Työpaikalla melkein kaikki hääräävät täyttämässä kahvikuppiaan monta kertaa päivässä.

Kahvinjuonnin terveysvaikutuksista on tehty runsas määrä tutkimuksia. Näissä tutkimuksisssa on havaittu, että kahvia nauttivat sairastuvat harvemmin maksakirroosiin, kakkostyypin diabetekseen, paksusuolen syöpään, rintasyöpään ja tulehduksellisiin sairauksiin. Melkoinen lista! Mutta onko kahvista pelkkää hyötyä? Kofeiinihan aiheuttaa sydäntentykytystä ja valvomista!

Kahvin, kuten kaikkien nautintoaineiden hyötyvaikutukset tulevat kohtuukäytön seurauksena.

Kohtuullinen, päivittäinen kahvinjuonti ei tee pahaa sydämelle. Kohtuukäyttö ei myöskään nosta verenpainetta, ei nosta veren kolesterolitasoa, eikä lisää verenpainetaudin riskiä tai vaarallisten rytmihäiriöiden esiintymistä. Sepelvaltimotaudin suhteen esiintyy keskenään ristiriitaisia tutkimustuloksia: sekä kahvia juomattomilla, että kahvia runsaasti juovilla on havaittu olevan kohonnut riski sepeltvaltimovaaraan.

Mitä tarkoittaa sitten kohtuukäyttö? Yleensä noin paria-kolmea kuppia päivässä. Jokainen kuitenkin voi itse huomata itselleen sopivan määrän. Kaikille ei kahvi sovi lainkaan. On kahvi kuitenkin terveellisempää kuin vaikkapa runsaan määrän kofeiinia sisältävä energiajuoma.

Kategoria(t): Ravinto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *