Kahvihifistelijöiden uudet tuulet

Monet suomalaiset juovat kahvia päivittäin. Mutta kaikki kulutettu kahvi ei ole samaa ainetta. Eri paikoissa myytävä kahvi on monesti sekoituksia useista eri alkuperämaista. Kahvi on luonnontuote, jonka maku vaihtelee kasvupaikasta, lajista, lajikkeesta ja luonnonoloista riippuen.

Paahdetun kahvin makuominaisuudet säilyvät kuitenkin samoina satovaihteluista huolimatta. Tämä edellyttää paahtimoiden asiantuntijoilta vahvaa ammattitaitoa, pitkää kokemusta ja harjaantunutta makumuistia.

Paahtimoissa maistellaan ja analysoidaan päivittäin satoja kupillisia kahveja. Maistamisen perusteella valitaan laadukkaat raakakahvierät ja tehdään sekoitukset. Sekoitussuhteita muuttamalla ja vaihtelemalla saadaan tuotteita, joilla on halutut ominaisuudet ja joiden maku pysyy samana vuodesta toiseen. Näin kuluttuja saa tuotteen, jonka maku vastaa hänen odotuksiaan.

Monet suomalaiset intoilevat tällä hetkellä tummapaahtoisesta kahvista ja espressosta. Kuitenkin myös perinteinen, vaaleampi paahto on kasvattanut jälleen suosiotaan.

Siirry sivun alkuun

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *