Jyväskylässä muuttajalla on hyvät mahdollisuudet saada mieleisensä vuokra-asunto

JVuokra-asunnot Jyväskyläyväskylä on mukava kaupunki, jossa lähes joka paikkaan pääsee helposti kävellen. Kaupunki on myös mieleinen muuttajalle tai asunnon etsijälle, sillä Jyväskylässä on vuokra-asuntoja jatkuvasti vapaana.

Kaupunkiarkkitehtuurissa on mietitty tarkkaan jyväskyläläisten tarpeita, sillä lähes kaikilla asuinalueilla on mahdollista päästä kävellen kauppaan, kouluun sekä töihin. Erityisesti Jyväskylän vuokra-asunnot ovat keskittyneet ja rakentuneet palveluiden ympärille.

Jyväskylä on myös varsin suuri ja perinteinen opiskelijakaupunki, joka näkyy kaupunkikuvassa. Paikallisista yli 50-vuotiaista vain joka viides on syntynyt Jyväskylässä. Toisaalta kulkuyhteydet ovat loistavat, minkä johdosta kaupunkiin on helppo lähteä opiskelemaan ja toisaalta jäädä opiskeluiden jälkeen töihin. Kaupungista on hyvät yhteydet muualle Suomeen junalla, bussilla ja lentokoneella. Jyväskylän laaja vuokra-asuntotarjonta takaa sen, että myös opiskelija voi löytää helposti sopuhintaisen vuokra-asunnon, koska kilpailu vuokra-asunnoista ei ole niin kovaa.

Jyväskylän asuinalueet

Myllyjärvi ja Keljo ovat rauhallisia alueita, joissa on sekä omakotitaloja että kerrostaloja. Alueet sijaitsevat luonnon läheisyydessä noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Keljon alueen hyvämaineisuutta kuvaa se, että asukkaiden keskitulot ovat Jyväskylän korkeimmat ja myös suuri ostoskeskus sijaitsee Keljossa.

Kortepohja sijaitsee Tuomiojärven rannalla kahden kilometrin päässä keskustasta, joten kaikki keskustan palvelut ovat aivan lähellä. Kortepohjassa on pääasiassa vain kerrostaloja. Jyväskylän ylioppilaskylästä johtuen opiskelijoille suunnatut vuokra-asunnot on keskittynyt Kortepohjaan.

Huhtasuo ja Kangasvuori ovat tiheään asuttuja kerrostaloalueita. Alueelta on keskustaan matkaa noin viisi kilometriä, joten täältä löytyy vuokra-asunto Jyväskylän keskustaa hieman edullisemmin. Huhtasuon ja Kangasvuoren alueilla on myös hyvät mahdollisuudet ulkoiluun.

Kuokkala on Jyväskylän suurin kaupunginosa, joten myös monet Jyväskylän vuokra-asunnot sijaitsevat alueella. Kuokkalasta on matkaa keskustaan noin kolme kilometriä, mutta kaupunginosassa on myös paljon palveluita lähellä.

Päijänteen rannalla sijaitseva Nenäinniemi on yksi Jyväskylän rauhallisimmista asuinalueista. Alueella on pääasiassa omakotitaloja, mutta myös jonkin verran vuokra-asuntoja lapsiperheille. Keskustaan on matkaa jo kymmenen kilometriä, joten nuoret tyypillisesti asuvat muualla.

Myös Heinälampi sijaitsee luonnon läheisyydessä noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Alue on kuitenkin sen verran rauhallinen, että palveluita täytyy lähteä etsimään kolmen kilometrin päähän Palokkaan. Sen sijaan Ritoniemi on suosittu pientaloalue aivan kävelymatkan päässä Palokasta.

Lue lisää Jyväskylän asuinalueista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jyväskylän_kaupunginosat

Kategoria(t): Elämäntilanne, Koti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *