Joululahjat halvalla netistä

joululahjatJärkevät ihmiset ostavat joululahjansa hyvissä ajoin – järkevimmät ostavat ne hyvissä ajoin netistä! Näin tekemällä paitsi säästää rutkasti, välttyy myös inhottavilta joulunalustungoksilta kaupoissa ja kiireeltä.

Säästöä syntyy jo senkin takia, kun voi vertailla hintoja rauhassa. Ruuhkaisessa kaupassa tuotteiden muutenkin ollessa kortilla ei todellakaan tule tehtyä niitä taloudellisesti kannattavimpia ostopäätöksiä. Stressin välttäminen jouluna on tärkeää (nimim. kokemuksen syvä rintaääni), siksi lahjat kannattaa ostaa etukäteen.

Hinnat voivat vaihdella joulunalusostoksissa hurjasti, myös netistä ostettuna. Tässä hieman vinkkejä joululahjojen edulliseen ostamiseen.

Black Friday, USA:n kansallinen shoppailupäivä

Mikäli haluaa halvimmat mahdolliset lahjat, kannattaa nettishoppailu ajoittaa ns. Black Fridaylle. Black Fridayksi kutsutaan kiitospäivän jälkeistä päivää, marraskuun neljättä perjantaita. Kyseistä päivää on perinteisesti pidetty Yhdysvalloissa ja Britanniassa joulun shoppailukauden aloituksena. Useat kaupat avataan tuolloin klo 4 aamuyöllä tai jopa aikaisemmin hurjien joulutarjouksien kera.

Black Friday ei virallisesti ole juhlapäivä, mutta monet työnantajat antavat päivän vapaaksi. Black Friday on USA:ssa ja Britanniassa vuoden kiireisin kaupankäyntipäivä.

Marraskuun neljäntenä perjantaina, tänä vuonna 25. päivänä, kannattaa siis tähyillä jenkki- ja brittisaittien tarjouksia.

Nettikauppoja, joita kannattaa pitää silmällä:

  • Amazon.co.uk – Amazonista saa mitä vain. Yli 25 punnan suuruisista ostoksista ei tule suomalaiselle asiakkaalle postituskuluja.
  • Bookdepository.com – Englanninkielisiä kirjoja todella edullisesti.
  • Victoriassecret.com – Naisten alusvaatteita ja rintaliivejä.
  • Lookfantastic.com – Paljon erilaisia kauneudenhoitotuotteita ilman postituskuluja.

Hintavertailusivut

Verkko on pullollaan verkkokauppoja. Vaikka olisit kuinka nettifiksu, et varmasti ikinä tule olemaan tietoinen kaikesta tarjonnasta tai edes löytämään edullisinta vaihtoehtoa. Kannattaa myös pitää mielessä, ettei missä tahansa epäilyttävällä saitilla pidä shoppailla. Tunnetuimpia nettikauppasivuja pitävät alan ekspertit turvallisina, suosi siis niitä.

Hintavertailusivut auttavat käyttäjää löytämään halvimman mahdollisen vaihtoehdon. Asiakas voi säästää monta kymmentä prosenttia vertailemalla hintoja – hintavertailusivujen avulla se on varsin vaivatonta.

Hyvää hyvyyttään eivät hintavertailusivut tietenkään ole toiminnassa, vaan usein sivustot saavat pienen provision sivuston kautta tehdystä ostosta tai klikkauksesta jonkin tietyn tuotteen sivulle. Tämä on ihan yleinen käytäntö, eikä todellakaan ole rajoittunut vain näihin sivustoihin. Kuluttajalle tällä ei oikeastaan ole muuta merkitystä, kuin se, että hintavertailusivustoilla ei ole kaikkien puljujen tuotteita listattuna. Suurimmissa hintavertailusivustoissa on kuitenkin todella kattavat vertailut, joista kuluttajalle on varmasti suurta apua.

Jotkut vertailusaitit eivät ole maininneet mahdollisista toimitus- ja käsittelykuluista tai veroista. Kannattaa siis olla tarkkana. Jos vertailussa on mukana todella vähän kauppoja, on syytä myös suhtautua sivustoon skeptisesti.

Suomessa luotettavia ja tunnetuimpia vertailusivustoja ovat ainakin seuraavat:

  • Vertaa.fi – Sivustolla on kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta erityisen kattava lentojen vertailu.
  • Hintaseuranta.fi – Kyseisen sivun omistaa Sanoma. Sivulla on erityisen paljon elektroniikkaan ja tietokoneisiin liittyviä tuotteita, mutta sivulta löytyy myös esim. lentoja ja autoihin liittyviä tuotteita.

Ulkomaisia hintavertailusivuja:

Kategoria(t): Nippelitieto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *