Hyvä työtuoli parantaa työergonomiaa

Kinnarps työtuoli 9124N1

Työergonomia puhuttaa yhä enemmän selkävaivojen yleistyessä samaa vauhtia, kun ihmiset siirtyvät fyysisesti raskaammista töistä toimistotöihin. Yksi tärkeimmistä ergonomiaan vaikuttavista tekijöistä on työtuoli, joka vaikuttaa niin liikkumiseen työpöydän äärellä kuin myös vartalon oikeaan asentoon paikallaan istuttaessa. Nykyään osa laadukkaampia kalusteita valmistavista yrityksistä on keskittynyt ergonomisten ratkaisujen tarjoamiseen. Näin ollen esimerkiksi Kinnarpsin työtuolit ovat olleet edellekävijöitä hyvän työergomian suunnittelussa.

Työtuolin ergonomiaa voidaan parantaa erilaisilla lisävarusteilla. Kaikki työtuolit ovat aina lähtökohtaisesti hieman erilaisia, joten ensin tulee löytää hyvä perusta yksilöllisen ratkaisun rakentamiselle. Paketti on silloin kunnossa, kun työtuoli istuu hyvin omaan vartaloon ja käyttötarkoituksiin sekä sopii käytettäväksi työpöytäsi kanssa. On myös tärkeää, että päivittäisessä käytössäsi oleva tuoli liikkuu sinun liikkeidesi mukaisesti, sillä työasentoa on hyvä välillä vaihtaa, koska ihmistä ei ole tarkoitettu istumaan täysin paikallaan.

Valitse & säädä konttorituolisi oikein

 1. Säädä käsinojat

  Käsinojat tulee säätää sopivalle korkeudelle, jolloin kädet voivat maata vapaana vierelläsi. Tällöin sinulle ei tule selkälapojen alueelle jännitystiloja, jotka pahimmillaan voivat aiheuttaa kipua olkapäissä asti.

 2. Valitse itsestään säätyvä työtuoli

  Työtuolissa olisi hyvä olla ns. FreeLoat-toiminto, joka saa selkänojan ja istuinosan noudattamaan liikkeitäsi täysin toisistaan riippumatta. Toisaalta myös itse helposti säädettävät muutokset auttavat työergonomian parantamisessa – muista kuitenkin valita työistuimesi sen mukaan, että säätäminen on vaivatonta ja nopeaa sekä käy kuin luonnostaan.

 3. Niska & selkätuki

  Vaihteleva istuma-asento on kaiken A ja O, joten työtuolissa tulee olla mahdollisuudet säätää asentoa välillä rennommaksi. Tästä johtuen työtuoliin tulee valita sopivat niska- ja selkätuet, jolloin välillä voi ottaa rennommin nojaamalla taaksepäin.

 4. Istuimen materiaalit

  Valitse istuimesi materiaaliksi korkealuokkaista kangasta tai nahkaa. Näin takaat pehmeän ja vaimentavan työkokemuksen.

Jätä tusinatavarat ja maksa laadusta

Halpahalline edullisimmat työtuolit kannattaa kiertää kaukaa, sillä niiden ominaisuudet eivät yksinkertaisesti riitä hyvään työasentoon. Halpamerkit jäljittelevät näennäisesti laadukkaiden valmistajien tuotteita, joten myynnissä olevat toimistokalusteet saattavat näyttää laadukkailta tarjoamatta kuitenkaan todellista työergonomiaan.

Mikäli toimit johtavassa asemassa, niin tehtäväsi on hyvänä työnantajana huolehtia työntekijöidesi jaksamisesta ja terveydestä. Säästä siis sairaslomapäivissä ja valitse toimistoosi työergonomialta toimivat työtuolit.

Kategoria(t): Työ ja yritykset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *