Huonekaluilla sisustaminen

Kun ruvetaan laittamaan kotia kuntoon, niin huonekalut ja sisustus kävelevät kodissa kuin kodissa käsi kädessä. Jos kalusteet poikkeavat paljon muusta sisustuksesta, niin suoraan sanottuna kodin sisäinen ilme ei ole tasapainossa. Ennen kuin aloitat sisustamisen, kannattaa lukea Yleistiedon tarjoamat sisustusvinkit. Näillä vinkeillä sisustamisessa pääsee hyvin alkuun.

Ota huonekalujen tyyli huomioon

Ensin tulee pohtia, minkälaiset kodissasi olevat kalusteet ovat tyyliltään. Ovatko ne kenties modernit vai retrohenkiset?  Kun olet saanut selville, mitä tyyliä kalusteesi edustavat, on helpompaa lähteä metsästämään muita sisustuselementtejä kotiisi.

Kun kalusteiden tyyli on selvillä, vältyt suurimmilta sisustusmokilta. Ei ole kannattavaa laittaa modernia sisustustapettia kotiin, jossa muut kalusteet edustavat vanhaa henkeä. Jos tällaisessa tapauksessa haluat modernisoida kotisi tyyliä, niin suositeltavaa on sitten uusia koko kalustus. Muussa tapauksessa kotisi tyylin tulee myötäillä samaa tyyliä huonekalujesi kanssa.

Korostan vielä, ettei ole hölmömpää ratkaisua, kuin sekoittaa eri aikakausien tyylejä. Lopputuloksesta tulee sekava, eikä se varmasti miellytä ketään.

Sijoittelu on kaiken a ja o

Kalusteiden sijoittelu käytännöllisesti antaa myös sisustamiseen onnistuneen ripauksen. Kun kodin sohvat ja muut suuret kalusteet löytävät oikean paikan, niin muillekin tavaroille kolonen löytyy. Suuret huonekalut, kuten juuri mainittu sohva, tulee asetella ensimmäiseksi paikoilleen.

Suurten huonekalujen sijoittamisella ensimmäiseksi paikoilleen saavutetaan se etu, että sisustuksesta tulee näyttävä sekä käytännöllinen. Käytännöllisyyttä ei pidä aliarvioida, sillä ajan kuluessa epäkäytännölliseen sisustukseen menee hermot.

Kun suuret kalusteet ovat paikoillaan, on aika lisätä pieniä piristysruiskeita. Tällöin on aika lisätä sisustukseen pienempiä huonekaluja sekä sisustusesineitä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vähemmän on enemmän. Huonetta ei missään tapauksessa kannata täyttää pienillä esineillä, sillä tällöin lopputuloksesta tulee sekava.

Noudattamalla näitä muutamaa neuvoa voit olla varma, että sisustuksestasi tulee menestystarina!

Kategoria(t): Koti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *