Honda moottoripyörät

Honda moottoripyörätHondan moottoripyörät ovat tunnettuja tinkimättömästä laadustaan, takuuvarmasta kestävyydestään ja loistavista ominaisuuksistaan. Aidon japanilaisen moottoriajoneuvon tapaan, Honda kestää vuosi vuoden jälkeen ja ajo-ominaisuudet pysyvät huipussaan kovassakin käsittelyssä.

Honda ei ole pelkästään näitä huippuunsa viilattuja perusominaisuuksia vaan kaiken muun hyvän lisäksi Hondan moottoripyörät ovat erittäin taloudellisia ja ympäristöystävällisiä. Urheilullisemmalle ihmiselle moottoripyörävalikoimasta löytyy myös jämäkkää suorituskykyä, rajua muotoilua ja tiukkaa asenneta.

Helpoiten Honda moottoripyörän saat lähimmältä jälleenmyyjältäsi. Seinäjoella Moto-Seinäjoki tarjoaa Honda moottoripyörät edullisella hinnalla ja varmalla toimituksella. Pääkaupunkiseudulla asuva voi kääntyä esimerkiksi Honda Bikesin puoleen, joka toimii Hondan virallisena maahantuojana. Pohjois-suomalaisille taasen ilon aihetta herättää moottoriajoneuvojen erikoisliike Motorman, mutta jos mieli tekee ennemmin vähän halvempaa käytettyä Hondaa, Nettimoto auttaa.

Hondan moottoripyörien historia

Hondan perustaja Soichiro Honda oli jo nuorena hyvin kiinnostunut moottoripyöristä ja autoista. Hän työskenteli mekaanikkona Art Shokain verstaalla, jossa hän viritti autoja ja ajoi niillä kilpaa. Vuonna 1937 Soichiro Honda perusti tuttavansa kanssa Tokai Seiki -nimisen yrityksen, joka alkoi valmistaa männänrenkaita. Tämä yritys voitti tarjouskilpailun ja alkoi teettää männänrenkaita Toyotalle. Sopimus kuitenkin purettiin nopeasti laatuongelmien takia.

Takaiskusta sisuuntuneena Soichiro Honda alkoi kiertää Toyotan tehtaita tutkien laaduntarkkailua ja ottaen siitä oppia. Hänen onnistui saada Toyotan kanssa uusi sopimus neljä vuotta myöhemmin saatuaan automatisoitua männänrenkaiden valmistusprosessin niin, että kokematonkin työntekijä pystyi tuottamaan laatutuotteita.

Toyota osti 40% Soichiro Hondan yrityksestä toisen maailmansodan aikana. Sodan aikana tuhoutunut tehdas myytiin lopulta kokonaan Toyotalle. Soichiro Honda perusti sodan jälkeen Honda Technical Research Instituten ja alkoi 12 työntekijänsä kanssa valmistaa moottoripyöriä sodan jälkeiseen kuljetuskaluston puutteeseen. Hondan tuotantovälineiden avulla kuljetuskalusto saatiin halvalla suorituskykyiseksi.

Aluksi Honda käytti Tohatsun toimittamia moottoreita, mutta näiden loputtua Honda alkoi tuottamaan omia kopioitaan Tohatsun moottorista. Tämä moottori, Honda Model A, sai lempinimekseen Bata Bata sen tuottaman omalaatuisen äänensä takia. Ensimmäinen kokonaan Hondan valmistama moottoripyörä valmistui vuonna 1949 ja se nimettii Dreamiksi. Honda Motor Company kasvoi huimaa vauhtia yltäen maailman suurimman moottoripyörävalmistajan titteliin vuonna 1964. Tämä titteli ei ole tämän jälkeen vaihtanut kertaakaan omistajaa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *