Hinauspalvelun käyttö kannattaa

Kun rakas auto sattuu sen ensimmäisen kerran jättämään kuskin pulaan, voi ärräpää olla herkässä ja lupaukset auton ennenaikaisesta pakkoeläkkeelle siirtäminen lähes tosiasia. Monelle tuleekin hinauspalvelu tutuksi vasta silloin, kun sitä ei juuri osaisi odottaa. Harvoinhan sitä normaali ihminen hinauspalveluja joutuu käyttämään, mutta sitä ei voi koskaan tietää milloin oma polle ei enää haluakkaan lähteä pois tallista, vieraalta laitumelta tai hyytyy kesken juoksun.

Itse auton työntäminen tai vastaantulijalta vetoapua pyytäminen kannattaa unohtaa. Nykyajan autot ovat kumitassullisia tietokoneita ennen kaikkea, joita korjataan läppäri kädessä ja datapiuha toisessa kädessä, eikä niitä saa enää helposti liikkeelle jos ovat päättäneen jämähtää paikoilleen. Myös vakuutus teknisistä syistä kannattaa jättää oma säheltäminen sikseen, sillä hinauspalvelulla on vastuu hinattavasta ajoneuvosta. Jos siis satut romuttamaan autoasi vielä enemmän omatoimisen hinauksen aikana, tai satut vahingossa työntämään ajoneuvosi lähimpään lampeen, voi olla hyvin mahdollista, että vakuutusyhtiöltä tulee ikävä vastaus. Varsin usein myös autovakuutus korvaa hinauksen hinnan, joten auton hinaaminen voi kerrankin olla sellainen hetki, jolloin voit jopa hyötyä vakuutuksesta.

Voi olla järkevää laittaa muutaman hinauspalvelun tiedot talteen kännykkään tai paperille auton hansikaslokeroon, jos ei satu omistamaan sitä kaikkein älykkäintä puhelinta datapaketilla. Hyvä hinauspalveluyritys tarjoaa palveluita vuoden jokaisena päivänä kellonajasta riippuen, satoi tai paistoi.

Hinauspalvelut voivat hinata paljon muutakin kun vain henkilöautoja, kuten esimerkiksi veneitä ja erilaisia työkoneita (esimerkiksi kaivinkone). Joskus voi myös käydä niin, että oma vene pitäisi saada siirrettyä. Veneen siirtäminen voi osoittautua hankalammaksi kuin mitä voisi luulla, sillä siirto ei todellakaan ole vielä ohi vaikka vene olisi saatu laitettua vetokuntoon. Satunnainen kuski ei välttämättä osaa ottaa huomioon perässä vedettävää taakkaa, minkä seurauksena paikka jos toinenkin saattaa kolhiutua vahingossa. Eli kun olet aikeissa siirtää sitä upouutta paattia satamaa kohti, kannattaa ottaa yhteys ammattilaisiin ellei sitten ole täysin varma ja on kokemusta asiasta.

Jotkin hinauspalveluyritykset tarjoavat myös autonromun noutopalveluita ilmaiseksi. Autonromusi siis haetaan, jolloin sinulle annetaan vastaanottoilmoitus ja kun auto on lopulta myös kierrätetty, saat postitse romutustodistuksen.

Kuva: renault-trucks.co.uk

Kategoria(t): Palvelut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *