Hifistelyä kotiin: UPS-laitteet

UPS-laitteet ovat periaatteessa varapattereita tietokoneeseen. Ne suojaavat tietokoneen hetkellisiltä sähkökatkoilta ja antavat aikaa tallentaa työt ja sammuttaa koneen hallitusti niin, ettei töitä mene hukkaan eikä laitteisto vaurioidu.

Suurimmat UPS-laitteiden käyttäjät ovat yrityksiä, joilla on paljon herkkää tietoliikennettä ja joille koneiden kaatuminen tarkoittaisi suurta lisätyötä ja mahdollisesti rahan menetyksiä.

Kotiinkin voi hankkia UPS-laitteet. Kotitietokoneisiin tarkoitetut laitteet ovat siistejä ja pieniä. Jatkuva pieniin sähkökatkoihin varautuminen on ehkä hifistelyä, mutta ainakaan myrskyt tai sähkölaitosten ongelmat eivät ole vaaraksi koneelle!

Kotikoneeseen valitaan UPS-laitteet sen mukaan, kuinka paljon virtaa kone tarvitsee. Myyjä auttaa sinua laskemaan koneesi tarvittavat virtamäärät. Älä kuitenkaan luota valmistajan ilmoittamaan kestoaikaan tietyllä volttiampeerimäärällä. Luvut on laskettu pienimmän sähkönkuormituksen mukaan ja käytännössä sähköä kuluu aina enemmän.

Ota UPS-laite, jolla on ainakin 25 prosenttia volttiampeerikapasiteettia kuin tarvitset. Näin koneesi kestää hieman pidempään kuin minimiajan, jos sähköt katkeavat, tai jos joskus ostat hieman paremman koneen, ei UPS-laitteita välttämättä tarvitse vaihtaa. UPS-laitteet kestävät muutamia vuosia toimintakykyisenä, ja toimivuutta kannattaa testata aika ajoin.

Lyhenne UPS tulee sanoista Uninterruptible Power Supply.

Kategoria(t): Koti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *