Helsingin saaret ovat kappale luontoa suurkaupungissa

Kesällä Helsingin saaret tarjoavat oivan pakopaikan suurkaupungin vilinästä. Ei ihme, että helsinkiläiset kansoittavatkin sekä mantereen että saarten uimarannat. Reittiveneet vievät myös turistin helposti Helsingin saaristoon!

Helsingin saarista tunnetuimpia ovat varmasti Suomenlinnan saaret ja Korkeasaari. Niiden lisäksi kaupungissa on runsaasti myös muita kiehtovia ja vähemmän tunnettuja paikkoja, joihin tutustuminen sopii varmasti ainakin Helsingissä lomaansa viettävälle kotimaanmatkalaiselle.

Toisaalta tunnetuissakin saarissa on omat pienet soppensa, joihin edes harva helsinkiläinen löytää. Siksi esittelen lyhyesti mielestäni kiehtovimmat Helsingin merelliset nähtävyydet!

  • Korkeasaari on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu eläintarhasaari. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että eläintarha on auki myös talvisin. Itse käynkin Korkeasaaressa mieluiten aurinkoisena talvipäivänä, jolloin pieni pakkanen vain piristää ulkoilmaretkeä.
  • Suomenlinnan saarilla on talvella vain vähän tarjottavaa. Tavallisesti kovin sotaisalta tuntuvaan saariryhmään saa pehmeän, perheellisen näkökulman vierailemalla Suomenlinnan Lelumuseossa. Lelumuseon kokoelmiin kuuluu satoja nukkeja ja noin sata vanhaa nallea. Toki museossa on esillä myös kotimaisia sota-ajan pelejä, joihin ei juuri muualla pääse tutustumaan.
  • Seurasaaressa voit tutustua vanhoihin taloihin, syöttää oravia, istua ravintolan terassilla tai vaikkapa käydä uimassa saaren nakurannalla. Paluumatkalla Seurasaaresta sopii pysähtyä vaikkapa Tamminiemen huvilassa sijaitsevaan Urho Kekkosen museoon. Museo avataan 31.3. 2012 peruskorjattuna kolmen vuoden tauon jälkeen.
  • Pihlajasaari sijaitsee kymmenen minuutin venematkan päässä Helsingin keskikaupungista. Saarelle pääsee kesäaikaan reittiveneellä edulliseen 5,50 euron hintaan. HKL:n lippu ei kelpaa reittiveneessä.
  • Lisäksi Helsingissä on useita saarilla sijaitsevia esimerkiksi eri pursiseurojen ravintoloita. Aivan Eteläsatamassa sijaitseva Klippan on perinteinen kesäaikaan auki oleva ravintola.

Saarten lisäksi voit tutustua merelliseen Helsinkiin kauppatorin laidalta lähtevillä kiertoajelulaivoilla. Pienet laivat tekevät kesäisin tunnista pariin tuntiin kestäviä kiertoajeluita Helsingin saaristossa. Laivalla voit myös syödä maittavan saaristolaislounaan merellisessä tunnelmassa.

Lisätietoja voimassa olevilla löydät helpoimmin Kauppatorin laidan mainostauluista.

Etsitkö hotellia Helsingistä? Tutustu Cumuluksen Hotellit Helsinki -sivuun, josta löydät Cumuluksen edulliset ja mukavat kaupunkihotellit!

Kategoria(t): Matkailu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *