Hedelmöittyminen

Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin siihen, miten hedelmöittyminen tapahtuu. Hedelmöittyminen on osa elämää ja hedelmöittymisen ansiosta elämä maan päällä jatkuu jatkumistaan. Hedelmöittyminen lähtee etenemään totta kai yhdynnästä.

Yhdynnästä hedelmöitymiseen

Kun kaksi toisilleen tuttua tai tuntematonta ovat yhdynnässä ilman kondomin tuomaa suojaa, ja mies purkautuu naisen sisään, matkaan lähtee satoja miljoonia siittiöitä. Siittiöiden matka kulkee aina kohdun kaulakanavan ja kohdun kautta munanjohtimeen. Täältä reissu päättyy aikanaan naisen munasoluun.

Hedelmöittyminen ei voi tapahtua ilman kapasitaatiota. Kapasitaatio on noin 7 tuntia kestävä ”kokous”. Siittiöt pitävät kokousta, joka tapahtuu suurimmaksi osaksi naisen munanjohtimissa. Kapasitaation aikana siittiön solukalvosta poistuu glykoproteiinivaippa ja siittiön valkuais- ja rasva-aineet järjestäytyvät uusiksi.

Kokouksessa on yleensä rankka meininki (niin kuin firman bileissä yleensä) ja suurin osa siittiöistä väsyykin nopeasti jääden paikalleen sätkimään. Väsyneet siittiöt kuitenkin ovat tiimipelaajia, joille hedelmöittyminen keinolla tai toisella on päämäärä. Tästä syystä ne pyrkivät auttamaan muiden siittiöiden perillepääsyä munasoluun. Väsyneet siittiöt muodostavat itsestään eräänlaisen liikkumista helpottavan ketjun, jota pitkin viriilimmät siittiöt jatkavat matkaansa. Loppupeleissä vain noin muutama sata siittiötä selviytyy munasolulle asti. Seuraavaksi alkaakin kunnon munasolun nujerrustyö.

Taisto munasolun tontilla

Siittiöiden päästyä irronneen munasolun luo, tarrautuvat ne sen pintaan ja ryhtyvät pyörittämään sitä mielin määrin. Pyörittämällä munasolut pyrkivät pääsemään eroon munasolua suojaavista ravintosoluista. Munasolun pyörittämistä voidaan verrata naisen humalaan juottamiseen. Juottamalla nainen humalaan, pyritään pääsemään eroon hänen suojakuoresta.

Kun suojaavat ravintosolut on ohitettu, vastaan tulee munasolun kuori. Munasolun kuoren läpi siittiöt ”sulattavat” tiensä eräänlaisen entsyymin avulla, jota siittiöt erittävät. Kuoren jälkeen pitää vielä läpäistä munasolun kalvo. Kalvon läpäisee vain yksi siittiö, sillä yhden siittiön päästessä sisään kalvon pinta muuttuu läpäisemättömäksi. Maaliin päässyt siittiö on koko matkan ajan haaveillut maailman suurimmasta orgasmista. Siittiön pettymys onkin suuri, kun se huomaa vain olleensa osa orgasmia eikä suinkaan saavansa sitä itse. Pettymys on niin suuri, että siittiö tiputtaa häntänsä. Kun häntä on tippunut, käynnistyy munasolun jakautuminen.

Tyttö vai poika

Isän siittiö määrää sen, kumpaa sukupuolta lapsi tulee olemaan. Munasolu sisältää aina sukupuolikromosomin X ja siittiöistä osa on X- ja osa Y-kromosomeja. Jos siittiö on X, niin yhdistelmä on XX, eli tyttö. Jos taas siittiö on Y, niin yhdistelmä XY tuottaa maailmaan pojan.

Kategoria(t): Nippelitieto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Hedelmöittyminen

  1. Päivitysilmoitus: Siittiöiden palaveri « Viivaa tikkuun, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *