Tinnitus-kiusallinen vaiva

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-covering-ears-image28531836Tinnitukselta tarkoitetaan päässä kuuluvaa ääntä, johon ei löydy ulkoista syytä. Se voi olla luonteeltaan piippausta, suhinaa tai kohinaa. Useimmiten tinnitus aiheutuu pitkäkestoisesta altistumisesta voimakkaille äänille.

Yleinen harhaluulo tuntuu olevan, että raskaamman musiikin ammattilaisilla tai kuulijoilla on suurempi tinnitusriski. Todellisuudessa musiikkilajilla tai edes itse äänellä ei edes ole väliä, jos korvia ei ole suojattu oikein. Pahimmat riskit syntyvät esimerkiksi raskaan teollisuuden ammattilaisilla.

Tinnituksen syntyyn vaikuttaa ennen kaikkea äänen taso, dynamiikka ja voimakkuus. Esimerkiksi klassisen musiikin konserteista saattaa syntyä herkemmin kuulovaurioita kuin elektronisen musiikin tapahtumissa. Tätä voi selittää sillä, että klassisessa musiikissa äänentason vaihtelut ovat niin suuria, että kuulon suojaus vaikeutuu.

Tinnituksen hoito

Käynnistynyt tinnitus ei välttämättä poistu korvista koskaan, mutta vaivaa voidaan hoitaa. Korvatulppien tai kuulosuojaimien käyttämisellä voidaan estää vaikeampia kuulovaurioita. Tämän lisäksi korvissa soivaan ääneen yleensä tottuu ennen pitkää, jos siihen ei kiinnitä huomiota.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *