Haaveissa hirsitalo

http://www.dreamstime.com/stock-photos-wood-house-souvenir-image28178523Onko sinunkin haaveesi samanlainen kuin tuhansien muiden suomalaisten – eli oma, itsenäinen omakotitalo? Talo jota ei tarvitse jakaa seinänaapureiden kanssa. Talo jonka ”yhtiön” asioista sinä saat päättää itse, ilman kompromisseja muiden kanssa. Koti jossa haluat kasvattaa lapsesi ja jossa voisit elää ehkä koko loppuelämäsi?

Jos näin on ja resursseja riittää, sinun kannattaa harkita haaveidesi omakotiasumuksen toteuttamista mittatilaustyönä. Näin onnistut saamaan juuri sinun tarpeitasi silmälläpitäen räätälöidyn asumuksen. Tällainen ammattilaisten avulla suunniteltu mallistotalo tarjoaa täydellisiä tilaratkaisuja juuri sinun tarpeisiisi. Sen lisäksi ulkoasu pysyy linjassa tarpeidesi kanssa.

Miksi hankkia uusi hirsitalo?

Suomalaiset hirsitalot ovat samaan aikaan perinteisiä persoonallisia koteja, missä asiakas saa itse määrätä, missä seinä ja kaappi seisoo. Yksilöllisyyden takana on yritysten talotehtaan innovatiivinen tuotantotekniikka, joka mahdollistaa hyvinkin erilaiset tilaratkaisut. Tämä tekniikka on toki ajanmukaista, ja aikaa kestävää. Talomalliston omakotitalo ei ole mikään väliaikaisratkaisu, vaan suunniteltu tulevaisuutta silmälläpitäen.

Monet suomalaiset haaveilevat esimerkiksi rintamamiestaloista tai muuten vain vanhoista, menneiden vuosikymmenten omakotitaloista. Tämä menneiden aikojen nostalgisointi on toki ymmärrettävää ja muodikastakin, mutta ei kovin kannattavaa. Vanhosisa taloissa riittää usein kunnostettavaa ja ne tuottavat monenlaista pikku päänvaivaa asiakkaalle. Pahimmassa tapauksessa vanha ”idyllisen näköinen rintamamiestalo” voi osoittautua homehtuneeksi ja asuinkelvottomaksi rotiskoksi. Tällöin kunnostamiseen voi palaa rutosti hermoja, työvoimaa ja rahaa.

Uuden talon valitseminen rentouttaa. Vanhojen tilojen kunnostamisen ja sähläämisen sijaan talomallistoihin panostamalla voit päästä haaveidesi tuloksiin. Uusien rakennetuotteiden ansiosta esimerkiksi väliseiniä voidaan sijoitella entistä vapaammin, saat itse valita niiden sävyistä, mutta sinun ei tarvitse tehdä kaikkea itse.

Pohjaratkaisu ratkaisee

Sujuvan arjen alla on toimiva pohjaratkaisu. Pohjaratkaisu on miltei aina jopa tärkeämpi elementti kuin vaikkapa neliöiden määrä. Pohjaratkaisu tekee pienestä kodista avaran ja asukkaan tarpeita palvelevan.

Hirsitalossa on hyvä hengittää

Hirsitalo on tunnetusti hyvä asua, sillä puu toimii luonnostaan ilman kosteuden säätelijänä. Hirsiseinä hengittää ja kosteustasapaino pysyy siellä kohtuullisena.

Asuinhuoneiden sopiva kosteustasapaino on yksi tärkeimmistä hyvän sisäilman tekijöistä. Massiivipuinen seinärakenne kykenee tasapainottamaan lämmön ja kosteudenvaihteluita luonnostaan. Tästä syystä sisäilman kosteus asettuu hirsitaloissa terveyden kannalta optimialueelle.

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa, Koti, Rakentaminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *