Kaikki sankarit eivät pukeudu viittaan: fyysistä työtä tekevät hahmot esittelyssä

Jos kuulet sanan ”supersankari” tai ”sankari”, mikä on ensimmäinen mielikuvasi? Lihaksikas mies trikoissa ja viitassa kuten Batman tai Teräsmies?

Näitä tämän tyyppisiä hahmoja riittää kyllä videopeleissä, sarjakuvissa, TV-ohjelmissa ja elokuvissa. Onneksi meillä on myös muita työväenluokan sankareita ja tunnettuja hahmoja jotka eivät varsinaisesti näytä supersankareilta. Tässä artikkelissa nostetaan muutama näistä hahmoista esiin.

Super Mario

Tällä kertaa ei ole kyse italialaisesta jalkapalloilijasta Mario Balotellista vaan siitä kaikkien rakastamasta putkimiehestä, alkuperäisestä Nintendolla seikkailevasta Super Mariosta.

super mario työvaatteissaan

Haalareihin sonnustautunut, ylipainoinen ja viiksekäs putkimies on kaukana siitä mielikuvasta mikä normaalisti liitetään sankareihin. Mario on kuitenkin työväen sankari vailla vertaa. Hän on jopa niin omistautunut ammatilleen, että käyttää samoja vaatteita työhön kuin prinsessan ja maailman pelastamiseen.

Super Mario on yksi kaikkein vanhimmista ja tunnetuimista videopelihahmoista. Itse asiassa Mario juhli joku aika sitten 30-vuotista taivalta.

Kippari-Kalle

Toinen kaikille tuttu duunarihahmo on Kippari-Kalle. Hän on tunnettu pikaisesta luonteesta, kipparin asusta, piipusta, kaposista hauiksista ja järkyttävän suurista käsistä.

kippari kalle vauhdissa

Vaikka Kippari-Kalle on monella tapaa hyvin stereotyyppinen hahmo on hänessä jotain hellyyttävää. Tämä pinaattia popsiva hahmo merimies pelastaa kerta toisensa jälkeen Olgan Brutuksen hoteista, vaikka ei Olga läheskään aina tuntunut olevaan moksiksikaan saamastaan huomiosta. Jotkut tykkäävät nähdä miesten tappelevan heidän huomiostaan.

Kippari-Kalle on myös vanha hahmo. Hän esiintyi ensimmäistä kertaa sarjakuvassa jo vuonna 1929. Hänestä tuli sarjakuvan päähahmo vasta myöhemmin ja silloin sarjis nimettiin hänen mukaansa. Mielenkiintoisena knoppina kerrottakoon, että Robin Williams on näytellyt Kippari-Kallea 80-luvulla.

Nikke Knatterton

Jos olet syntynyt 80-luvulla, niin tunnet varmasti Nikke Knattertonin. Tämä poliisietsivä on tunnettu nopeasta älystä, mielenkiintoisista vekottimista sekä ala-arvoisesta huumorintajusta.

nikke knatterton

Tämä sarja oli oikeastaan erittäin seksistinen ja kaksimielinen. Ainakin tälle kirjoittajalle tuli yllätyksenä kuinka paljon alapään juttuja tv-sarjassa olikaan aikoinaan. Yhteensä Niken seikkailuja on kuvattu vain 15-jakson verran.

Nikke on alunperin länsisaksalainen hahmo joka ilmestyi televisioihin 1978. Suomeen sarja kantautui vasta 1989, mutta se oli täysin dubattu. TV-sarja perustuu saksalaisen Manfred Schmidtin vuosina 1950-1959 julkaisemaan mustavalkoiseen sarjakuvaan.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa esiteltiin vain muutama työväenluokan sankari, mutta suuri osa yli 25-vuotiaista suomalaista on varmasti kuullut heistä kaikista. On myös todennäköistä, että jokaisella on jotain hyviä muistoja näihin hahmoihin liittyen.

Jokainen supersankari ei pidä yllään viittaa eikä trikoita. Muista se kun seuraavan kerran menet elokuviin katsomaan seuraavaa Marvel-pläjäystä.

Kategoria(t): Kulttuuri. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *