Digipaino sopii etenkin pienille erille

Digipaino on nykyaikainen painotekniikka. Siinä paperille muodostetaan kuva suoraan digitaalilähteestä. Jokaisen arkin pinta muodostetaan erikseen. Tästä on hyötyä, jos painotuotteita haluaa yksilöidä tai jos vaihtuvaa tietoa on paljon.

Yleisimpiä digipainomenetelmiä ovat elektrofotografia, jossa pigmentti kiinnitetään paperiin lämmön avulla, sekä mustesuihku, jota käytetään myös tulostimissa.

Digipainoa käytetään tarvepainatukseen

Tarvepainatus tarkoittaa, ettei varastoon paineta mitään, vaan julkaisuun painetaan ikään kuin täsmäpainos, vain sillä hetkellä tarvittava määrä. Digipaino sopii hyvin tarvepainatukseen.

Painovalmis tiedosto tallennetaan sähköiseen muotoon uusintapainosta odottamaan. Tarvepainatusta käytetään esimerkiksi kirjailijoiden ensipainoksissa, joita painetaan pieni painos. Tarvepainatusta käytetään myös jälkipainosten, loppuunmyytyjen painosten uusintaan ja säännöllisesti päivitettävien teosten painantaan. Myös tutkijat ja opettajat painattavat tieteellisiä tekstejään tarvepainatuksena digipainossa. Näin tekstejä voi painattaa pienen määrän ja niitä voi tarvittaessa päivittää helposti.

Tarvepainatus on kustantamoille hyödyllistä, sillä teoksista ei tule käsittely- eikä varastointikustannuksia ja suuret virhearviointierät ja sitä kautta kustannukset vältetään helposti. Myös pienet koepainoserät toimittajille ja kirjailijoille on helppo tehdä tarvepainatuksella.

Kategoria(t): Nippelitieto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *