Deodorantti ei auta pääsemään hikoilusta eroon

Moni epätoivoinen hikoilija työntää kainalot täyteen deodoranttia siinä toivossa, että hikoilu ei hallitsisi elämää. Deodorantti kuitenkin on väärä aine, kun halutaan päästä hikoilusta eroon. Deodorantti nimittäin ei vähennä hien erityksen määrää kainalosta.

Deodorantin tehtävänä ei siis ole auttaa pääsemään hikoilusta eroon, vaan sillä on toinen tehtävä. Aineen nimikin kertoo jotakin: de odor. Deodorantin pääasiallinen tehtävä on estää hien haiseminen.

Hien haju muodostuu hien seassa lilluvista bakteereista. Tästä syystä deodorantit yleensä sisältävät miellyttävän tuoksun lisäksi jotain antibakteerista ainetta, jonka tehtävänä on tappaa hajun aiheuttavia bakteereja iholta.

Jotkut deodorantit aiheuttavat ihon ärsyyntymistä. Tässä vaiheessa kannattaa kokeilla toisen valmistajan tuotteita. Jos valmistajan ja tuotteen vaihto ei auta, niin kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Jos haluaa päästä itse hikoilusta eroon, niin kannattaa kokeilla antiperspiranttivalmisteita. Niillä on hikoilua vähentävä ominaisuus.

Kategoria(t): Terveys ja Kauneus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *