CRM järjestelmä selkeyttää liiketoimintaa

CRM järjestelmäCRM-järjestelmä (Customer relationship management, suomeksi asiakkuuden hallinta) on yrityksen käyttämä strategia asiakkaiden, mahdollisten tulevien asiakkaiden ja toimeksiantajien kanssakäymiseen. Olennainen osa CRM-järjestelmää on teknologia, joka organisoi, automatisoi ja synkronoi liiketoimintaprosesseja, lähinnä myyntitapahtumia asiakaslähtöisesti. Myös asiakaspalvelu, tekninen tuki ja markkinointi ovat usein osa teknologiaa.

CRM järjestelmä on sikäli mielenkiintoinen tapaus, että sen määritelmät vaihtelevat todella paljon. CRM:n voidaan katsoa olevan teknologia, prosessi, strategia tai filosofia. Kaiken takana on kuitenkin asiakaslähtöinen ajattelu.

Kun myyjä haluaa olla niin järjestelmällinen kuin vain mahdollista, pitäytyä lupauksissaan ja saavuttaa huipputuloksia, katsoo myyntijohtaja tulevaisuuteen ja tekee ennaltaehkäiseviä tai korjaavia toimenpiteitä sekä auttaa myyjiä työssään.

CRM tarjoaa myyjälle ja myyntijohtajalle tähän työkalut. Myyntijohtaja on perillä sekä nykyisistä että tulevista myynnillisistä toiminpiteistä, jolloin kokonaiskuvan näkeminen helpottuu huomattavasti.

Myyjä taas saattaa olla menossa asiakastapaamiseen ja tietää, että kyseisen asiakkaan on aikaisemmin tavannut joku hänen kollegoistaan. Sen sijaan, että tarvitsisi käyttää aikaa kollegan kanssa palaveeraamiseen, voi kaiken tarvittavan tiedon kyseisestä asiakkuudesta ja sen historiasta nähdä kätevästi yhdeltä sivulta. Aikaa säästyy.

CRM auttaa yritystä pitämään huolta nykyisistä asiakassuhteistaan ja houkuttelemaan vanhoja asiakkaita takaisin. Sen avulla markkinointikulut ja asiakkuuksiin liittyvät kulut pienenevät. Järjestelmä takaa sen, että arvokkaat asiakassuhteet tai vastaavasti vaarassa olevat asiakassuhteet on helppo tunnistaa ajoissa. Kun on perillä asiakkaiden tarpeista, saatuja tietoja voidaan hyödyntää uusia tuotteita suunnitellessa ja markkinoitaessa. Asiakkuudenhallintajärjestelmän avulla hyvien asiakkuuksien elinkaari pitenee. CRM:n avulla myös säännöllinen raportointi helpottuu, kun kaikki tieto haetaan suoraan järjestelmästä ja parhaimmassa tapauksessa raportin saa ulos vain nappia painamalla.

CRM:n hyödyt lyhyesti

  • Automatisoidut myynti- ja markkinointiprosessit
  • Myynnin säännöllinen seuranta
  • Pienemmät kulut
  • Yksinkertaisesti korkeampi tuottavuus ja kannattavuus
Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *