Burleski-teatteria ja taikaa!

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-burlesque-dolls-image7813465Mikäli seuraat ajan ilmiöitä, olet todennäköisesti jo kuullut puhuttavan burleskista. Harva kuitenkaan oikeasti on käynyt burleskinäytöksessä tai tietää, mistä tässä on oikein kyse. Usein monen mielikuvissa burleski sekoittuu esimerkiksi stripteaseen tai drag-kilpailuihin. Burleskissa voi olla kyse näistä, mutta se on kuitenkin aivan eri asia.

Tyypillisessä burleskiesityksessä korostetaan feminiinisyttä (tai joitakin maskuliinisia puolia) ja leikitään näin sukupuolen eri muodoilla. Monesti estetiikassa on vaikutteita esimerkiksi 1940-ja 50-lukujen pin-up-kulttuurista.

Burleskissa kaikki ovat kauniita

Burleskissa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeanlaista vartaloa, vaan kaikki voivat lavalla näyttää loistavilta tähdiltä. Toisin kuin strippaamisessa, tässä viekoittelevaa tyyliä ei toteuteta katsojan ehdoilla. Esiintyjä voi valita itse sellaiset vaatteet, meikit ja kampauksen joissa hän tuntee olonsa kauneimmaksi. Riisua tai paljastaa saa niin paljon kuin tahtoo. Ihannevartaloa ei ole olemassakaan – estradilla kaikki ovat kauniita.

Näin harrastus voi auttaa monta naista hyväksymään kehonsa ja rakastamaan sitä.

Burleskiesityksiin pääsee tutustumaan Suomessakin, esimerkiksi Helsinki Burlesque festivalilla, joka on alan isoin tapahtuma kotimaassamme.

Kategoria(t): Vapaa-aika. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *