Kindle- kannattaako se hankkia?

http://www.dreamstime.com/stock-photos-amazon-kindle-image18110853Kindle on mahtava keksintö, sanotaan mediassa ja internetissä. Itsekin olen harkinnut lukulaitteen hankkimista. Llaite on kevyt ja miellyttävä pitää kädessä ja näytöltä on hyvä lukea.

Miten Kindle toimii?

Homma toimii Kindlessä siten, että käyttäjät voivat ladata teoksia suoraan lukulaitteeseen. Kirjan ostaminen ja lukuprosessin aloittaminen on siten äärimmäisen nopeaa, kunhan teos löytyy valikoimasta.

Kirjojen ostaminen on myös helppoa – Kindlen kauppaa voi selata lukulaitteesta aina silloin, kun se on langattomassa verkossa. Kirja latautuu lukuriin nopeasti ja vaivatta. Ennen ostopäätöstä on mahdollista ladata lukuriin maksutta näyte.

Tässä tullaan varmasti nyt vuosia elämään sitä siirtymävaihetta, että kustantajat ja kirjojen myyjät neuvottelevat edustuksista ja siitä, milloin ja mitkäkin kirjat päätyvät ladattavaksi.

Sosiaalinen lukeminen Kindlessä

Kindlessä minua sosiaalisen median käyttäjänä viehättää mahdollisuus kytkeä Facebook- ja Twitter-tilit omaan Amazonin tiliini ja julkaista verkostoilleni lainauksia kirjasta parilla napin painalluksella. Kindlestä voi kytkeä päälle myös ”sosiaalisen” asetuksen, jossa Kindle näyttää, mitä kohtia lukemastani kirjasta muut sen lukeneet ovat korostaneet. Uuden kirjan voi tällöin saada käyttöönsä valmiiksi alleviivattuna! Sen täytyy olla melko outoa – tai sitten ei, johan meille verkkolehtien lukijoillekin lehden sivulle saapuessa näytetään, mitä artikkeleita Facebook-kaverit ovat suositelleet. Joka tapauksessa Kindlen kaltaiset keksinnöt voivat johtaa lukutapojen muuttumiseen.

 

Kategoria(t): Tekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *