Bitumikatteet ja muut katteet

Rakennuksen katolle voi laittaa vaikka mitä, mutta bitumikatteet kasvattavat suosiotaan katoilla. Bitumikatteet kehittyvät koko ajan, ja esimerkiksi Icopalin kehittämät Noxite bitumikatteet puhdistavat ilmaa. Icopalin sivustolta löytyy lisää tietoa tekniikasta. Muita suosittuja katteita ovat Metallic kumibitumi sekä valokate.

Bitumikatteita löytyy miljoonia erilaisia kuoseja, yksi suosittu kuosi on Metallic kumibitumi, jossa on erittäin näyttävä metallipinnoite. Normaalisti Metallic kumibitumi on saatavissa kolmessa eri kuosissa: alumiini, ruostumaton teräs sekä kupari. Metallic kumibitumi on suosittu, koska se soveltuu kaikenlaisille katoille ja se on helposti muokattavissa erikoisempienkin kattojen muotoihin.

Metallic kumibitumin metallikuosi käyttäytyy oikean metallin tavoin. Esimerkiksi kuparikuosi patinoituu samalla tavalla kuin normaali kuparikattokin. Siinä missä bitumikatteet ovat kasvattaneet suosiotaan, myös valokate on yleistynyt.

Valokate on tarkoitettu ulkorakennusten ja terassien katteiksi. Valokate päästää nimensä mukaisesti valon lävitseen, tuoden tunnelmaa, kuitenkin säilyttäen hyvän sateensuojan ominaisuudet. Varsinkin katoksissa valokate on erittäin suosittu rakennusmateriaali. Valokatetta saa niin kirkkaana kuin monessa muussakin värissä.

Kategoria(t): Remontointi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *