Beyoncé Knowles

BeyonceBeyonce Knowles on vuonna 1981 Yhdysvaltojen Houstonissa, Texasissa syntynyt julkkis. Hän on kunnostautunut niin R&B-laulajana, näyttelijänä kuin muotisuunnittelijana.  Beyonce toi myös markkinoille ensimmäisen parfyyminsä vuonna 2004. Kuuluisuuteen Beyonce nousi  90-luvun lopulla yhden maailman kaikkien aikojen menestyneimmän tyttöbändi Destiny’s Childin laulajana. Hänet tunnetaan myös rap-artisti Jay Z:n vaimona.

Beyoncen laulu-ura alkoi jo 3-vuotiaana, kun hän lauloi lapsikuorossa. Hän myös voitti monia lastenlaulukilpailuita. Beyonce perusti muutaman ystävänsä kanssa tyttöbändin ja osallistui kykyjenetsintäkilpailuun, joissa Beyoncen bändi sijoittui hiphopahtavalla kappaleellaan bändin harmiksi toiseksi.  Laulajanalun isä tuki tytärtään uran alkuvaiheilla lopettaessaan työnsä ja ryhtymällä tyttärensä bändin manageriksi. Pukusuunnittelija- ja hiusstylisti-äiti Tina taas suunnitteli bändille puvut.

Beyoncen tie tähteyteen kulki vastoinkäymisten kautta. Hän sai tehtyä sopimuksen Elektra Recordsin kanssa, jonka seurauksena perhe muutti Atlantaan työstämään Beyoncen ensimmäistä nauhoitusta. Levy-yhtiö kuitenkin hylkäsi Knowlesit vuonna 1995, jonka seurauksena perhe palasi kotimaisemiin uutta alkua etsien. Tapahtumat vaikuttivat siihen, että Beyoncen vanhemmat erosivat toisistaan hänen ollessa 14 vuoden ikäinen. Vuonna 1996 perhe kuitenkin palasi yhteen, ja pian bändi sai sopimuksen Columbia Recordsin kanssa.

Tuolloin bändin nimi oli jo Destiny’s Child. Bändi teki vuoden 1997 Men in Blackiin soundtrack-biisin nimeltä “Killing Time”, ja seuraavana vuonna yhtye julkaisi ensimmäisen omaa nimeään kantavan albuminsa. Samalla Destiny’s Childin ensimmäinen superhitti ”No, No, No” näki päivänvalon.

Destiny’s Child niitti mainetta ja kunniaa, kunnes jäsenten tiet erkanivat toisistaan lopullisesti vuoden 2004 albumiin ”Destiny Fulfilled”. Yhtye kiersi vielä kiekoilla vuoden 2005 syksyyn asti, mutta uutta tuotantoa ei tuon jälkeen tullut. Beyonce oli aikaisemmin vuonna 2002 tehnyt elokuvarooleja mm. Austin Powersiin, johon hän myös teki ensimmäisen soolo-singlensä.

Knowles on saanut urallaan paljon tunnustusta ja voittanut lukuisia palkintoja, mukaan lukien 16 Grammya. Hän on myynyt yli 75 miljoonaa levyä. Piti Beyoncen musiikista tai ei, on tuollaisen luvun kanssa on paha väitellä!

Kategoria(t): Henkilöt. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *