Autotalliin nosto-ovi

autotallinovetVaikka nyt onkin kuuma kesä edessä, niin kuvittele seuraava tilanne: Pimeä syysilta, voisi sanoa jopa synkkä ja myrskyinen yö. Vettä sataa kaatamalla, lämpötila lähentelee nollaa ja olet ajanut neljän tunnin matkan sukuloimasta kotiin. Ylläsi on pelkkä t-paita, koska et halunnut pitää takkia päällä ajon aikana. Tulet kotipihaan ja tiedät, että lämpimästä autotallista pääsee suoraa sisätiloihin, eikä tarvitse kastua, paitsi siinnä vaiheessa kun pitää nousta autosta avaamaan autotallin ovet. Pelkkä ovien avaaminen ei riitä, koska ovet tulee myös tueta puupalikoilla, jotta ne eivät tuulen voimasta pamahda auton kylkeen ja aiheuta epämukavan suuruista korjauslaskua maalarille. Voisiko tämä skenaario mennä toisin? Kyllä se voisi.

Autotalliin oviratkaisuksi edullisin on edellä kuvaillut ovet, mutta ehdottomasti mukavin on kaukosäädöllä toimiva nosto-ovi, joka rullautuu autotallin kattoon kun se avataan ja sulkeutuu itsestään, kun auto on ajettu talliin sisälle. Ovia on saatavilla niin lämpöeristettyinä kuin yksinkertaisina ohuina lamelleina, joten oli kysymyksessä kylmä tai lämmin talli, niin ulko-oveksi on mahdollista saada kaukosäädöllä toimiva nosto-ovi.

Ovivalmistajia ja –myyjiä löytyy Suomen markkinoilta muutamia. Osa tarjoaa Suomessa valmistettuja nosto-ovia ja osa toimii maahantuojina ulkomaisille nosto-ovi valmistajille. Ovia on mahdollista saada lasi-ikkunalla tai ilman ikkunaa. Ovia on myös mahdollista saada monenlaisiin oviaukkoihin, eli vaikka autotalli olisi jo valmis ja ollut käytössä pidempään, on nosto-ovien hankinta mahdollista. Suomessa yksi suurimmista nosto-ovien myyjistä on Turner Door, joka on toiminut alalla jo pitkään. Turnerilla on mallistossaan monenlaisia ovia, joten autotalliin nosto-ovi kannattaa hankkia sieltä, tai ainakin ottaa mukaan kilpailutukseen.

Kategoria(t): Koti, Tekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *