Auto hinattavana-mitä tehdä?

http://www.dreamstime.com/stock-images-young-woman-car-problems-image21280944Auton jumahtaminen esimerkiksi tienpenkkaan tuottaa aina useita ongelmia, joiden ratkaisemiseen auttaa onneksi auton hinaus. Mutta mitä pitäisi oikein pitää mielessä, kun autoa lähtee hinaamaan?

Hinattaessa kannattaa ensinnäkin varmistaa, että hinattavan ajoneuvon kuljettajalta löytyy ajokortti. Ajokortin täytyy olla mukana, muuten voi seurata ongelmia. Lisäksi on huomattava, että hinattavana saa olla vain yksi ajoneuvo kerrallaan. Autoa ei saa lähteä hinaamaan kevyemmällä ajoneuvolla, ellei tilanteeseen ole jostain syystä aivan pakottava tarve. Suurin sallittu hinausnopeus on 60 km/h, jollei hinattavalla ole määrätty alhaisempaa nopeutta.

Hinaaminen moottori- tai moottoriliikennetiellä köyttä tai vaijeria käyttäen on kielletty. Siellä rikkoutuneen ajoneuvon saa kuitenkin hinata lähimpään poistumiskohtaan.

Auton hinaukseen liittyy runsaasti lakipykäliä, joihin kannattaa tutustua huolella ja ajan kanssa jo auton hankkimisen yhteydessä. Hinauksen tarve ilmenee nimittäin usein tilanteessa, jota ei voida ennakoida etukäteen. Tarvittaessa paikalle kannattaa kutsua asiantunteva hinauspalvelu, joka tietää, miten homma hoidetaan.

Hinausköyden tai -tangon pituus täytyy sovittaa siten, että ajoneuvojen väliin jää vähintään 3 ja enintään 6 metriä. Hinausköyden ja -tangon keskiosaan on kiinnitettävä selvästi näkyvä lippu, jotta muut autoilijat näkisivät, mitä on tekeillä.

Mikäli hinattavan ajoneuvon jarrut ovat huonossa kunnossa, hinauksessa pitää käyttää tankoa tai puomia, ja jos ohjaus on epäkunnossa saadaan ajoneuvoa kuljettaa vain apuvaunun avulla tai hinausauton puomin varaan nostettuna.

Hinattavan auton virtalukon avain on pidettävä sellaisessa asennossa, että auton etupyörät  eivät estä operaation onnistumista turvallisesti. Kun auto hinataan ohjeiden ja lakien mukaan, ongelmia ei synny.

Kategoria(t): Ei kategoriaa, Tekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *