Asiantunteva viestintätoimisto

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-social-media-app-icons-smart-phone-image29363677Viestintä on noussut nykyajan maailmassa alati tärkeämpään ja keskeisempään rooliin. Viestintä on monipuolinen osa jokaisen suomalaisen arkipäivää. Potentiaalisia asiakkaita ei tulla koskaan saavuttamaan ilman persoonallista brändiä ja houkuttelevaa viestintää. Näin ollen myös yritysten tulee tänä päivänä huolehtia moninaisesta ja ammattitaitoisesta viestinnästä. 

Yrityksen ja brändin kokonaisviestintä vaatii osaamista, ajatuksia ja innovatiivisia ideoita.

Innostavien viestien kannattaa säilyä tunnistettavina kanavasta kanavaan, jotta asiakassuhde rakentuisi myös pitkällä aikavälillä.

Kunnon asiantunteva viestintätoiminto tarjoaa juuri brändille kohdistettua viestintäosaamista, joka tuottaa yritykselle myös tuloksia. Yrityksen tehtävänä on tehdä voittoa, mitä myös viestintätoiminta osaltaan tukeen. Nykyaikaisen viestinnän kohteita ovat niin lehdistö, bloggaajat kuin kuluttajat – ja toki firman oma henkilöstö. Viestinnän tulee olla luovaa ja erottuvaa. Sisältöstrategia suunnitellaan yrityksen toimintaa vastaavaksi.

Viestintätoimiston erottava tekijä on helposti määritettävissä: henkilökohtaiset kontaktit. Työtämme on oikeiden ihmisten saattaminen oikeiden viestien ääreen – niin henkilökohtaisesti kuin viestinnän laajoin keinoin.

Brändin rakennus

Viestintä on tärkeä osa brändin rakennusta. Vetävä brändi nostaa yrityksen arvoa ja siten myös menestystä markkinoilla. Kuluttajista voi tulla parhaimmillaan brändiuskollisia. Tällä tarkoitetaan sitä, että he luottavat tiettyyn brändiin ja valitsevat mieluiten sen tuotteen, vaikka halvempikin vaihtoehto olisi tarjolla.

Sosiaalinen media nykyajan viestinnässä

Jokainen firma haluaa tavoittaa mahdollisimman suuren yleisön ja potentiaaliset kuluttajat. Nykyisin kuluttajat ovat internetissä, joten heidät täytyy löytää sieltä.

Viestintä ei saa kuitenkaan olla sosiaalisessa mediassa yksisuuntaista, vaan tärkeää on käynnistää interaktiivinen keskustelu asiakaskunnan kanssa. Kun yrityksellä on kyky vaikuttaa brändistä käytäviin keskusteluihin ja brändin toiminnasta keskustellaan sosiaalisessa mediassa, voitto on saatu osittain kotiin.

Asiakkaat kannattaa aktivoida tuottamaan itse sisältöä, ja tämän vuoksi kannattaa tavoittaa internetin välityksellä myös bloggarit, facebookin ja twitterin käyttäjät. Bloggaaajat ovat nykypäivän ”puskaradio”, jonka kautta huhumylly hyvästä käyttökokemuksesta lähtee leviämään.

Ihmiset ovat facebookissa

Facebook-markkinoinnissa oleellista on puolestaan avoimuus, kaksisuuntaisuus ja aito kiinnostus kuluttajien näkemyksiä kohtaan. Kiinnostavaa sisältöä tarjoamalla kuluttajat saadaan sitoutumaan brändiin ja tuotteisiin. Ihmiset kannatttaa saada ”tykkäämään” yrityksen  Facebook-mainonnan avulla taas pystytään tavoittamaan kohdennetusti ja kustannustehokkaasti yrityksen kannalta relevantit kohderyhmät. Akvamariinilla on myös erityisen tiiviit suhteet keskeisten toimialojensa bloggaajaryhmittymiin, ja olemme saavuttaneet bloggaajayhteistyön avulla mittavaa positiivista näkyvyyttä asiakkaillemme.

Perinteinen media

Lehdistöviestinnässä asiantunteva viestintätoimisto toimii aina asiakaskohtaisesti. Kuluttajille suunnatussa viestinnässä ne luovat aivan uniikkeja toimialakohtaisia konsepteja, jotka niittävät suurta suosiota.

Brändin viestinnän linjaukset pitävät, kun tekijät ovat sosiaalisessa mediassa samat kuin lehdistöviestinnässä. Myös viestinnältä sosiaalisessa mediassa vaaditaan jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä. Niin lehdistöviestinnässä kuin sosiaalisessa mediassakin vaikuttavuus perustuu pitkälti aitoon vuorovaikutukseen ja suhteiden rakentamiseen. Lehdistön väkeä kannattaa lähestyä samankaltaisilla viesteillä kuin bloggaajiakin. Tämän voi perustella sillä, että monet toimittajat ovat tänä päivänä myös bloggareita, joten rajanvetoa on vaikea tehdä.

 

Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *