Olenko siitepölyallerginen?

http://www.dreamstime.com/stock-photos-spring-allergy-image18605663Viime aikoina minua on poikkeuksellisen paljon aivastuttanut ja silmäni ovat olleet turvoksissa. Oireet ovat pahimmillaan etenkin täysin ulkona vietettyjen päivien jälkeen. Olisiko tämä nyt sitä siitepölyallergiaa?

Selvitin asiaa googlettelemalla internetistä. Siitepölyallergiaa kutsutaan myös allergiseksi nuhaksi ja heinänuhaksi. Tyypillisimpiä oireita ovat nenän ja silmien kutina, runsas aivastelu ja nenän vuotaminen.  Tauti ei ole vakava, mutta se aiheuttaa monenlaisia hankaluuksia allergisen arkeen. Onneksi allergioita voidaan hoitaa välttämällä siitepölyä ja tupakansavua sekä käyttämällä allergialääkkeitä.

 Allergialääkkeen valinta

Siitepölyallergia on hyvin yleistä, joten moni suomalainen voi oireet itsessään tunnistettuaan yksinkertaisesti hakeutua apteekkiin ja hankkia oiretta hoitavat lääkkeet. Mikäli oire toistuu joka vuosi ja kaipaat tehokkaita lääkkeitä, kannattaa mieluusti hakeutua lääkäriin hankkimaan resepti juuri sinulle mahdollisesti sopiviin lääkkeisiin. Reseptilääkkeet ovat nimittäin sekä edullisempia, että tehokkaampia kuin muut apteekissa myytävät lääkkeet.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *