E-pillereihin voi liittyä riskejä

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-hand-pills-image20041188Monet suomalaiset naiset syövät ehkäisytarkoituksiin erilaisia hormoneja sisältäviä e-pillereitä. Miltei jokainen aikuinen suomalaisnainen on syönyt ehkäisypillereitä jossain elämänsä vaiheessa, sillä ne on todettu tehokkaaksi ja helpoksi ehkäisytavaksi.

Kuolemantapaukset puhuttavat

Ongelmallista toki on, että lääkkeet sisältävät suhteellisen paljon hormoneita ja muita aineita. Viime aikoina etenkin ulkomailta on kantautunut uutisia, joiden mukaan e-pillerit ovat olleet yhteydessä jopa kuolemantapauksiin. Mikä tilanne on sitten kotimaassamme?

Suomessa riskit tunnetaan hyvin

Suomessa tunnetaan e-pillereihin liittyvät turvallisuusriskit suhteellisen hyvin. Lääkärit yleensä ottavat selvää potilaan mahdollisista veritulppariskeistä ja tekevät tarvittaessa tutkimuksia. Sopivaa pillerimuotoa etsitään tarvittaessa vaikka kauankin. Pilleriä voi vaihtaa, jos sivuvaikutuksia ilmenee.

Kaikki e-pillerit eivät nimittäin sovi kaikille. Osat saavat niistä haittavaikutuksia kuten lihomista, osaan käyttäjistä ne eivät vaikuta millään tavalla. Tärkeä on ottaa selvää omista taustoista ja alttiuksista ennen lääkityksen aloittamista. Jos epäilyttää, myös muitakin ehkäisymuotoja on tarjolla.

Kategoria(t): Ei kategoriaa, Terveys ja Kauneus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *