Asbestipurku jätettävä ammattilaisille

Asbesti on terveydelle vaarallinen materiaali, jota käytettiin yleisesti rakentamisessa miltei koko 1900 luvun ajan. 1900 luvun alkupuolella asbestin vaarallisuudesta ei ollut tietoa, jolloin siihen ei osattu varautua. Ajan kuluessa asbestia tutkittiin enemmän jolloin selvisi, että siitä on terveydelle todellista haittaa. Vuonna 1994 asbestin käyttö rakennusmateriaalina kiellettiin, mutta tätä ennen rakennetuista kiinteistöistä asbestia kuitenkin löytyy jossakin määrin. Terveydellisistä syistä remonttikohteissa joista asbestia löytyy, asbestipurku on teetettävä ammattilaisella. Asbestipurku onkin luokiteltu luvanvaraiseksi toiminnaksi.

Unohda perinteiset hengityssuojaimet

Kun asbestia puretaan, ei missään tapauksessa käytetä normaaleja, rautakaupan myymiä hengityssuojaimia. Tämä johtuu siitä, että asbestin purku noustaa asbestipölyä, joka on niin hienoa, että se läpäisee normaalit hengityssuojaimet.

Asbestin vaikutukset elimistöön

Asbesti aiheuttaa edelleenkin eniten työperäisiä kuolemia Suomessa. Tämä johtuu siitä, että asbesti voi vaikuttaa terveyteen jopa 50 vuotta altistumisen jälkeen.

Tunnettuja asbestin aiheuttamia sairauksia:

  • asbestoosi
  • keuhkosyöpä
  • muut keuhkosairaudet

Asbestia ei saa millään pois kehosta, jolloin sen aiheuttamat syöpätapaukset löytyvät yleensä vasta vuosikymmenien päästä asbestiin altistumisesta.

Kategoria(t): Remontointi, Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *